Pesničkár Tomáš Klus má Slovákov rád. Koncertuje na troch miestach

Český pesničkár Tomáš Klus, mimochodom držiteľ zlatého aj strieborného slávika a hudobnej ceny Anděl, v lete koncertuje aj na Slovensku. V sobotu 17. júla v Trnave, potom začiatkom septembra v Pezinku v amfiteátri aj na Nitrianskom hrade na Festivale Labyrint.

16.07.2021 09:00
debata
Video
Tomáš Klus sa teší na koncerty

„Budem spievať najmä o radosti zo života a o radosti z toho, že môžeme byť spolu. Nechcem zaťažovať ľudí ďalšími chmárami a starosťami, ale pobaviť ich. Teraz si to zaslúžime, dlho sme boli vydesení,“ povedal pre Pravdu.

Počas pandémie vydal dva digitálne albumy Pět pohromadě a Čaučesku, nakrúcal film, pripravuje sa na návrat muzikálu Elefantazie, píše svoj prvý vlastný muzikál spolu s Honzom Svěrákom a zároveň nahráva svoj prvý popový album. Ten chce vydať na jeseň tohto roka. Najviac zo všetkého sa však teší zo živých koncertov: „Teraz, keď to celé vybuchlo a naraz môžeme hrať, sme ako pustení z reťaze. Som šťastný, že môžem byť medzi ľuďmi, fantázia!“

Počas rozhovoru si zanôtil So mnou nikdy nezostarneš od Petra Nagya, v puberte vraj počúval dokola jeho Best of. Mal spoločné turné so slovenským muzikantom Jurajom Hnilicom, má rád aj Katarziu, ale nerád svoje tipy menuje, lebo vždy na niekoho zabudne. „Mám rád všetkých, ktorí robia dobrú muziku, a hlavne mám rád Slovákov,“ prednesie vetu pekne po slovensky. „Podľa mňa ste bližšie vnútornej úprimnosti, s vami človek hneď vie, na čom je,“ dodáva na vysvetlenie.

zväčšiť Tomáš Klus vydal počas pandémie dva albumy.... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Tomáš Klus spevák Tomáš Klus vydal počas pandémie dva albumy. Predstaví ich na koncertoch.

Tomáš Klus je vyštudovaný herec a hral vo viacerých filmoch, no aj niektoré jeho piesne pôsobia navonok rozprávkovo: odvolávam, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil, dokonca aj hudobný motív je z Pyšnej princeznej. V skutočnosti to však žiadna rozprávka nie je, a ak, tak neveselá, lebo mu ide o politiku. Politikov má špeciálne v zuboch a okrem lyrických piesní napísal viacero protestsongov, politike dokonca venoval celý album Čaučesku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Klus