Britskú premiéru nového muzikálu pre koronavírus odložili

Slávny britský skladateľ Andrew Lloyd Webber iba deň pred plánovanou premiérou, ktorá mala byť dnes, zrušil všetky predstavenia svojho nového muzikálu Cinderella (Popoluška) v Londýne. Spravil tak po tom, ako sa v súbore vyskytol prípad nákazy koronavírusom.

20.07.2021 11:00
Andrew Lloyd Webber Foto:
Skladateľ Andrew Lloyd Webber na archívnej fotografii.
debata

Nový termín premiéry zatiaľ neoznámil. Britskú vládu pritom obvinil, že mu svojimi „nezmyselnými podmienkami“ ohľadom karantény produkciu diela de facto znemožnila.

„Prinútili ma prijať srdcervúce rozhodnutie a neodohrať premiéru Popolušky,“ uviedol Webber vo svojom vyhlásení. „Nezmyselné podmienky vytvorené tupým nariadením vlády ohľadom karanténnych opatrení znamenajú, že nemôžem pokračovať,“ dodal svetoznámy hudobný skladateľ.

Muzikál Popoluška bol pritom jednou z najočakávanejších udalostí londýnskeho Westendu po tom, čo boli divadlá vo Veľkej Británii pre pandémiu koronavírusu 18 mesiacov zatvorené.

Už aj prípravy tohto predstavenia s libretom od oscarovej scenáristky Emerald Fennellovej mali pre koronakrízu oneskorenie. Všetko sa zhoršilo, keď sa v sobotu pri pravidelnom testovaní na COVID-19 objavila nákaza u jedného z členov divadelného súboru, ktorý mal stvárňovať vedľajšiu úlohu.

Nikto z ďalších členov súboru pozitívny test nemal, a to ani v nasledujúcich dňoch, no aj tak museli ísť tí, čo boli v kontakte s nakazeným, do izolácie.

73-ročný Andrew Lloyd Webber patrí k najúspešnejším tvorcom muzikálov a rockových opier posledných dekád. Zložil také slávne tituly ako Jozef a jeho zázračný farebný plášť, Jesus Christ Superstar, Evita, Cats alebo Fantóm opery.

Pieseň z nového muzikálu Popoluška (Cinderella).
debata chyba
Viac na túto tému: #muzikál #Andrew Lloyd Webber #koronavírus #rocková opera