Na pamiatku Milana Lasicu a Juraja Kubánku sprístupnili verejnosti kondolenčné knihy

Ministerstvo kultúry (MK) SR sprístupnilo kondolenčné knihy na pamiatku Milana Lasicu a Juraja Kubánku. Verejnosť môže vyjadriť sústrasť každý pracovný deň od 9.00 do 18.00 h. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Zuzana Viciaňová.

21.07.2021 17:00
SR SĽUK premiéra "Návraty do nenávratna" BAX Foto:
Posledná rozlúčka s Jurajom Kubánkom bude v pondelok 26. júla o 11. h v historickej budove Slovenského národného divadla.
debata

„Opustili nás dve mimoriadne osobnosti kultúrneho a spoločenského života, Milan Lasica a Juraj Kubánka. Ministerstvo kultúry vyvesilo na znak úcty smútočnú zástavu a dvorana ministerstva kultúry je otvorená na podpis kondolenčných kníh,“ uviedla hovorkyňa.

Pamiatku zosnulých osobností si už zápisom do kondolenčných kníh uctili aj predseda vlády Eduard Heger, ministerka kultúry Natália Milanová (obaja OĽANO) či minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla vo veku 81 rokov.

Vedúca osobnosť ľudovej kultúry Juraj Kubánka zomrel v pondelok 19. júla vo veku 92 rokov. Posledná rozlúčka so spoluzakladateľom SĽUK-u a priekopníkom choreografie ľudového tanca Kubánkom bude v pondelok 26. júla o 11. h v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Milan Lasica #Juraj Kubánka