Skupina INXS má nového speváka

Austrálska skupina INXS opäť vyhodila speváka J.D. Fortunea, ktorý v kapele pôsobil od roku 2005 do 2009 a následne od roku 2010 do súčasnosti.

28.09.2011 16:00
Ciaran Gribbin Foto:
Ciaran Gribbin
debata

Jeho náhradníkom je Ciaran Gribbin zo Severného Írska, ktorý je ako skladateľ podpísaný pod singlom Celebration od Madonny a ako vokalista vypomáhal pop-rockovej formácii Snow Patrol. Gribbin sa s INXS predstaví na novembrovo-decembrovom turné kapely po Severnej Amerike, Európe a Austrálii. Na oficiálnej webstránke inxs.com už skupina zverejnila prvé demo s novým spevákom s názvom Tiny Summer. „Vždy som bol fanúšikom INXS. Pamätám si na album Kick, ako by to bolo včera. Tiež si spomínam, ako som chlapcov videl na MTV a potom v šou Joolsa Hollanda na BBC. Skupina INXS bola jednoznačne súčasťou môjho skladateľského vzdelávania sa. Byť ich súčasťou je niečo fantastické,“ povedal Gribbin pre magazín Billboard.

Kapela INXS sa sformovala v roku 1977 v Sydney. Až do roku 1997 ju tvorili: Andrew Farriss, Michael Hutchence, Tim Farriss, Jon Farriss, Garry Gary Beers a Kirk Pengilly. Speváka Hutchencea, ktorý bol závislý od alkoholu a drog, našli 22. novembra 1997 obeseného v hotelovej izbe v Sydney. Odvtedy sa kapela snažila nájsť adekvátnu náhradu. V roku 2005 sa rozhodla zorganizovať reality šou, prostredníctvom ktorej chceli speváka nájsť. Víťazom sa stal J. D. Fortune, s ktorým INXS nahrali štúdiový album Switch (2005). Na ich ostatnom albume coververzií s názvom Original Sin (2010) spieval už len v jednej pesničke.

debata chyba