Živé sochy sú encyklopédiou dejín

Mesto Spišská Nová Ves bude už tento piatok (30. 7.) a sobotu (31. 7.) hostiť festival Živé sochy. Okrem populárnych slovenských živých sôch Big Names na Spiš zavítajú aj zahraniční umelci - skupina živých sôch Sinela z Českej republiky.

27.07.2021 13:03
reduta vchod spisska nova ves Foto:
Budova Reduty v Spišskej Novej Vsi.
debata

„Ide o zaujímavé a atraktívne podujatie hlavne pre rodiny s deťmi, pretože plní originálnym spôsobom aj edukačné poslanie. Živé sochy sú živou encyklopédiou svetových i našich dejín, približujú našu minulosť a historický odkaz vedcov, umelcov, dejateľov,“ uviedol primátor mesta Pavol Bečarik.

Festival Živé sochy v Spišskej Novej Vsi je opäť zaradený medzi top podujatia Košického samosprávneho kraja. Okrem hlavného programu nebude chýbať ani sprievodný program. Na námestí a v uliciach mesta návštevníci stretnú množstvo umelcov, pripravený bude aj detský program. Festival Živé sochy vznikol v roku 2017. Vstup na podujatie je bezplatný, a takto to podľa riaditeľa a zakladateľa festivalu Radovana Michalovova aj ostane.

reduta spisska nova ves Čítajte viac V Spišskej Novej Vsi obnovujú "chrám krásy, dobra a pravdy“

„Nie je ľahké niečo takéto zorganizovať, ale chceme, aby bol aj naďalej festival prístupný pre všetkých. S veľkou podporou mesta a kraja sa nám to zatiaľ darí. Teší ma, že naše pozvanie prijali významné osobnosti kultúrneho života, Matej Landl, ktorý sa v piatok predstaví aj ako živá socha. Tiež v piatok na pódiu pred redutou v rámci talkshow vystúpi svetoznámy mím Milan Sládek,“ priblížil Michalovov. Festival bude prebiehať v dvoch zónach. Živé sochy sa budú striedať v priestore parku pri evanjelickom kostole. Návštevníci tam budú môcť vidieť aj pantomimické obrazy slávnych osobností.

V druhej zóne pri objekte Reduty bude na pódiu prebiehať sprievodný program. Predstaví sa kúzelník Peter Šesták, bubnová show Campana Batucada, hudobná skupina Itcho Pčelár Band, Andrea Zimányiová a kapela Funkiez. Pre deti je pripravená detská zóna Haravara a divadlo Hoki Poki. Košický samosprávny kraj zabezpečí v piatok popoludní a v priebehu soboty mobilnú očkovaciu jednotku, ktorá bude očkovať bez registrácie vakcínou Janssen. Autobus bude pristavený pri budove Reduty vedľa komunikácie na Letnej ulici.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Nová Ves