Na Slovensko príde Erasure aj dancefloorové hviezdy

Britské synthpopové duo Erasure aj dancefloorové hviezdy 90. rokov vystúpia v polovici novembra na Slovensku. Erasure sa predstaví v Bratislave, hudobníci z formácií 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat či Technotronic vystúpia okrem Bratislavy aj v Košiciach.

14.11.2011 12:00
Erasure Foto:
Erasure
debata

Duo Erasure slávilo najväčšie úspechy na prelome 80. a 90. rokov. Stojí za ním zakladajúci člen kapely Depeche Mode, skladateľ a klávesista Vince Clarke, ktorý sa po odchode z tejto skupiny a po tom, čo opustil aj svoj ďalší projekt Yazoo, spojil so spevákom Andym Bellom. Britskú hitparádu dobyli už so svojím tretím, prelomovým albumom The Innocents, s ktorým uspeli aj v Amerike. Britskú albumovú hitparádu dobyli aj ich tri nasledujúce nahrávky.

Okrem hitov ako Oh L'Amour, A Little Respect, Always, Blue Savannah či Love To Hate You predstaví Erasure aj svoj najnovší, v poradí už 14. štúdiový album Tomorrow's World, ktorý vyšiel začiatkom októbra a tešil sa celkom pozitívnym recenziám. „Dvadsaťšesť rokov po vydaní svojho prvého singla tento set deviatich pesničiek ukazuje, že talent klávesistu a duchovného otca Erasure Vinca Clarka pre skladanie pôsobivých melódií s extatickými beatmi je stále nedotknutý,“ napísal v recenzii na nový album magazín Rolling Stone, hoci platni vyčítal miestami plechové vokály.

Duo Erasure, ktoré počas svojej kariéry predalo vyše 30 miliónov albumov, sa na Slovensko vracia po štrnástich rokoch. Ako predskokan sa na ich koncerte 16. novembra v bratislavskej Hant Arene (ŠH Pasienky) predstavia Michael Szatmáry s Kykou Hammel. „Aktuálny koncert Erasure som si bol pozrieť v Nemecku a je sa skutočne na čo tešiť. Zvuk aj svetlá boli výborné a Erasure sa nešetrili. Andy tancoval, skvelo spieval a zabával sa s fanúšikmi,“ povedal organizátor koncertu Maroš Maček.

Vystúpenie Erasure by malo trvať 90 minút a počas večera zaznie vyše 20 skladieb. Deň voľna po koncerte strávi skupina v Bratislave. „Teším sa, že deň voľna máme práve v Bratislave. Veľa som o vašom nočnom živote počul, preto sa teším, že ho budem mať možnosť zažiť,“ citovali Andyho Bella organizátori koncertu. Bell by mal navštíviť aj oficiálnu afterparty po koncerte v Infiniti music clube na Štefánikovej 14 v Bratislave.

Do 90. rokov sa v rovnaký deň, teda 16. novembra, budú vracať aj návštevníci bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý je len niekoľko sto metrov od Hant Areny. Štadión bude totiž hostiť akciu s názvom Back to the 90's, na ktorej zahrajú dancefloorové hviezdy 90. rokov. Predstaví sa napríklad duo Ray a Anita, ktoré začiatkom deväťdesiatych rokov ovládalo hitparády s hitmi No Limit, Twilight Zone či Let The Beat Control Your Body. Príde aj belgická skupina Technotronic, nemecký hudobník Tony Dawson-Harrison vystupujúci pod názvom Captian Hollywood Project, zahrá aj Snap! a Culture Beat. Eurodanceová retrošou zavíta aj do Košíc. V tamojšej Steel Arene vystúpia spomínaní hudobníci v piatok 18. novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba