Hex zahrá pre Ďuďa aj pod mostom

Hosťami na spomienkových koncertoch v Banskej Štiavnici e budú Ján Kuric zo skupiny Vidiek, Lasky z Pary, v Bratislave na na akcii Grape pod mostom vystúpi Beáta Dubasová, spevák kapely Korben Dallas Juraj Benetin, Juraj Podmanický z Billy Barman a Tomáš Sloboda z Le Payaco.

09.08.2021 11:00
Peter "Ďuďo" Dudák Foto:
Spevák kapely Hex Peter "Ďuďo" Dudák zomrel vo veku 46 rokov.
debata

Hex organizujú presne v deň odchodu Petra Dudáka 14. augusta v Amfiteátri v Banskej Štiavnici koncert s názvom Hex pre Ďuďa. Na skladateľa a producenta Ďuďa si HEXáci zaspomínajú aj 19.8. 2021 na akcii GRAPE POD MOSTOM.

Hex: Keď sme sami

„Na obe akcie sme pozvali ľudí, ktorých mal Ďuďo rád a aj my ich máme radi. Patria k našej komunite alebo sme sa stretli pri spolupráci a zafungovalo nám to. Máme pocit, že každý z nich vyjadruje inú polohu hudby a tým budú koncerty ešte zaujímavejšie,“ prezradil Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Skupina HEX s  Petrom „Šarkanom“ Novákom... Foto: Pavol Karell
TopfestHEX Foto Pavol Karell Skupina HEX s Petrom „Šarkanom“ Novákom divákom na TopFest-e.

Chalani z Hex-u Martin „Fefe“ Žúži – gitara, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basgitara, Tibor „Tybyke“ Szabados – bicie, Peter „Šarkan“ Novák – spev a Ladislav Tvrdý – gitara sa už tešia na hudobné variácie s hosťami. Na koncert do Ďuďovej milovanej Banskej Štiavnice zavítajú Ján Kuric zo skupiny Vidiek, Lasky z Pary a spisovateľ a teológ Michal Havran. 19. augusta na akcii Grape pod mostom vystúpi Beáta Dubasová, spevák kapely Korben Dallas Juraj Benetin, líder Billy Barman Juraj Podmanický, Tomáš Sloboda z Le Payaco, Ján Kuric zo skupiny Vidiek a nemôže chýbať ani Lasky z Pary.

SR B.Bystrica United Europe Jazz Festival podujatie BBX Čítajte aj Ružinov si pripomenie 30. výročie vzniku multižánrovým festivalom

„Zahrá si s nami aj prvý bubeník Hex-u a člen skupiny Bez Ladu a Skladu Peter Slameň a známy basgitarista Maťko Gašpar. O hovorené slovo sa v Banskej Štiavnici postará spisovateľ a teológ Michal Havran. Spolu si pripomenieme nášho Ďuďa, ktorý nám veľmi chýba. Budú to pre nás dva špeciálne koncerty, ktoré mu venujeme. Všetci máme veľké šťastie, že sme s ním prežili veľkú časť života a že nám toľko dal. Naši fanúšikovia nám dávajú každodenne najavo, ako ho majú radi a čo aj pre nich znamenal. Každý koncert bude jedinečný, preto pozývam všetkých ľudí, čo majú radi naše spoločné pesničky, ktoré s nami zaspievajú špeciálni hostia. Tešíme sa na vás,“ pozýva Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hex