Streda na BHS: Národný orchester Lille

Orchester bol založený v roku 1976 a už vtedy sa s ním spájalo meno skúseného dirigenta Jeana-Clauda Casadesusa, ktorý pôsobil aj na prestížnom poste stáleho dirigenta v Ópera de Paris. Práve Jean-Claude Casadesus, nositeľ viacerých čestných radov, dbá aj na atraktívny repertoár telesa – v minulom roku orchester uviedol napríklad dielo Bruna Mantovaniho, držiteľa francúzskeho ocenenia Skladateľ roka 2009.

07.12.2011 01:00
Hyeyoon Park Foto:
Hyeyoon Park
debata

Dirigent pre koncertný program Národného orchestra Lille pravidelne oslovuje zaujímavých hostí z celého sveta – v Bratislave predstaví 17-ročnú mimoriadne nadanú huslistku z kórejského Soulu Hyeyoon Park. Muzikantku, ktorá hudobné diela tlmočí na husliach z dielne Lorenza Storiona, majstrovského nástrojára z 18. storočia. Mladá huslistka študovala v USA aj Európe a v roku 2009 sa stala víťazkou dvoch zvláštnych cien na medzinárodnej súťaži ARD v Mníchove a najmladšou laureátkou v histórii tohto súťažného podujatia.

Na programe vystúpenia bude Bizetova Symfónia C dur, Moja matka hus Mauricea Ravela a Koncert pre husle a orchester Mendelssohna-Bartholdyho.

Národný orchester Lille: Streda 7. decembra o 19.30 v his­torickej budove SND

© Autorské práva vyhradené

debata chyba