Piatok na BHS: Quasars Ensamble

Hoci súbor vznikol len pred troma rokmi, bez zaváhania sa vyprofiloval a zaradil k špičkovým slovenským interpretom súčasnej hudby. Teleso tvoria mladí profesionálni hudobníci, ústrednou osobnosťou je dirigent, klavirista a skladateľ Ivan Buffa, ktorý systematicky obohacoval svoje vzdelanie radom študijných pobytov po celej Európe. Dnes je už neprehliadnuteľnou súčasťou mnohých koncertných a festivalových podujatí a často práve so súborom Quasars Ensamble.

09.12.2011 06:00
Na festivale vystúpi aj zostava Quasars Ensemble
Quasars Ensemble
debata

Vystúpenie voľne nadviaže na už tradičný program dramaturgie Bratislavských hudobných slávností – Piesňové cykly. Oproti minulým ročníkom, na ktorých sa poslucháči stretli s piesňovou tvorbou Nemecka, Maďarska a Slovenska, tentoraz pôjde o výber zo širšieho zahraničia. Quasars Ensamble odohrá koncert z piesní Igora Stravinského, Mauricea Ravela, Francisa Poulenca, Miloslava Kabeláča, Ilju Zeljenku a Witolda Lutoslawského.

Na koncerte v Dvorane sa so súborom predstaví sopranistka Eva Šušková, ktorá sa v poslednom období zameriava práve na interpretáciu súčasných diel a tvorbu domácich aj svetových skladateľov 20. storočia. Doplní ju mezzosopranistka Petra Noskaiová, ktorá už pôsobila s viacerými významnými telesami na Slovensku aj v Česku. Pravidelne nahráva pre Slovenský rozhlas a na BHS vystupovala už v roku 2009.

Quasars Ensamble: Piatok 9. decembra o 17. h v koncertnej sieni Dvorana

debata chyba