Predkapelu na koncert Duran Duran vyberú fanúšikovia

Predkapelou britskej skupiny Duran Duran na ich koncerte v Bratislave bude slovenská kapela, ktorú si vyberú fanúšikovia. Portál Hudba.sk v spolupráci s agentúrou XL Promotion, ktorá koncert organizuje, pripravil pre ľudí jedinečnú príležitosť zasiahnuť do dramaturgie koncertu.

14.01.2012 01:00
Duran Duran Foto:
Duran Duran
debata

Hlasovanie na stránke vyberpredkape­lu.hudba.zoznam­.sk určí, ktorá z ôsmich slovenských skupín vystúpi 1.¤februára v bratislavskej Inchebe s hviezdou 80. rokov na jednom pódiu ako predkapela.

Fanúšikovia si môžu vyberať medzi nasledujúcimi skupinami: Bruno Benetton Free Band, Komajota, Lavagance, Nocadeň, Pavol Petrik & Band, Plastic Swans, The Swan Bride a The Uniques. Každý hlasujúci sa zároveň zapojí do súťaže o CD a vstupenky na koncert. Podrobnosti o súťaži a informácie o kapelách vrátane hudobných ukážok, sú k dispozícii na spomínanej stránke.

Vstupenky na koncert, na ktorom skupina Duran Duran predstaví aj svoj zatiaľ najnovší štúdiový album All You Need Is Now (2010) produkovaný Markom Ronsonom, sú stále k dispozícii v sieti Ticketportal. Lístok na státie stojí 45 eur, vstupenka na sedenie 59 a 69 eur.

Kapela Duran Duran sa sformovala v Birminghame v roku 1978. Štrnásť jej singlov sa dostalo do prvej desiatky britského singlového rebríčka a jedenásť do Top 10 amerického rebríčka Billboard Hot 100. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Hungry Like the Wolf, Save a Prayer, Rio, Is There Something I Should Know?, The Wild Boys, A View to a Kill či Come Undone. Videoklip kj hitu Hungry Like The Wolf je podľa čitateľov magazínu Billboard siedmy najlepší v histórii.

Skupina Duran Duran zažila najväčšiu slávu v prvej polovici osemdesiatych rokov minulého storočia, a to zásluhou prvých troch albumov Duran Duran (1981), Rio (1982) a Seven and the Ragged Tiger (1983). Dovedna má na konte 13 štúdiových albumov, z ktorých sa predalo po celom svete viac ako 80 miliónov kópií.

debata chyba