Guns N' Roses chcú vydať nový album

Americká rocková kapela Guns N' Roses potvrdila, že nahrávanie nasledovníka albumu Chinese Democracy je ich prioritou. Skupina, ktorá vydala šiestu štúdiovku celých 15 rokov po vydaní svojej piatej nahrávky, dokončila koncom roka 2011 turné a ich gitarista DJ Ashba prezradil, že spolu s frontmanom kapely Axlom Roseom usilovne pracujú na materiáli pre ich siedmy album.

17.01.2012 16:00
Axl Rose Foto:
Axl Rose
debata

„Môžem povedať, že tvorba nového albumu je našou absolútnou prioritou. A nemôžem sa dočkať, kedy na ňom budem pracovať. Axl má už teraz nahraté množstvo vecí. Sedí tam vo svojej hotelovej izbe a hrá mi hodiny materiálu. A ja som mu napísal viac než desať skladieb, myslím, že už ich je 12, ktoré sa mu veľmi páčili,“ povedal gitarista o plánoch kapely pre Mamasfallenan­gels.com. Ako však Ashba poznamenal, kapela nechce určiť presný dátum návratu do štúdia či vydania nahrávky. „Nemôžem povedať nikomu definitívny dátum, pretože nechcem dať nikomu falošnú nádej. Vydať album v rozumnom čase je však cieľom každého z nás,“ povedal hudobník.

Médiá i fanúšikovia pritom naďalej špekulujú o tom, či sa originálna zostava Guns N' Roses dá znovu dokopy pri príležitosti ich uvedenia do Rock'n'rollovej siene slávy. Axl Rose ani gitarista Slash nevylučujú, že by sa na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa bude konať 14. apríla 2012 v Clevelande, opäť spolu postavili na pódium.

Guns N' Roses, ktorí vznikli v roku 1985, zažili svoju najväčšiu slávu po vydaní debutovej nahrávky Appetite for Destruction (1987). V tom čase zostavu skupiny tvorili: Axl Rose, Izzy Stradlin, Slash, Duff McKagan a Steven Adler. Kapela na úspech prvého albumu nadviazala v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré vyšli v ten istý deň.

Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a gitarista Slash sa však čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. Slash z kapely odišiel v roku 1996, basgitarista Duff McKagan ho nasledoval o rok neskôr. Guns N' Roses na čele s Roseom síce koncertovali, no nový originálny materiál vydali až po sedemnástich rokoch, keď na trh uviedli štúdiovku Chinese Democracy (2008). Medzi najväčšie hity tejto formácie patria skladby ako Sweet Child o' Mine, Welcome to the Jungle, Paradise City, November Rain či Don't Cry.

debata chyba