Robin Gibb vydáva debut klasickej hudby The Titanic Requiem

Robin Gibb, ktorého hity z čias Bee Gees dodnes znejú z rádií, pripravil svoj prvý album klasickej hudby. Už 19. marca vychádza na CD jeho dielo s názvom The Titanic Requiem. Vznikalo niekoľko rokov v spolupráci s jeho synom Robinom Johnom Gibbom. Po vydaní albumu bude nasledovať i rovnomenný koncert The Titanic Requiem, ktorý sa uskutoční 10. apríla v Londýne.

15.02.2012 16:00
Robin Gibb Foto:
Robin Gibb z Bee Gees.
debata

The Titanic Requiem vzniklo ako spomienka na sté výročie katastrofy, ktorá poznamenala tisíce životov potopenie Titanicu. Nahrávka vznikala počas šiestich sedení v Air Studios v Londýne, The Titanic Requiem nahral Royal Philharmonic Orchestra za spolupráce RSVP Voices Choir, pričom spevácky sa na nej predstavia také známe osobnosti operného sveta ako napríklad tenor Mario Frangoulis alebo už čoskoro 14-ročný britský spevácky zázrak Isabel Suckling. Práve ona naspievala skladbu Christmas Day, ktorá bola ako prvá z celého albumu k dispozícii na vypočutie exkluzívne na internetovej stránke Robina Gibba počas vianočných sviatkov.

Fanúšikov pop music bude možno najviac zaujímať skladba Don´t Cry Alone, na ktorej sa Robin Gibb po rokoch opäť predstaví ako spevák. 

„To, že som pracoval s mojím synom Robinom Johnom (RJ), bola neuveriteľná skúsenosť. Keď pracujete s členom rodiny, nič vás nebrzdí, cítite iba slobodu tvorby. To, že sme spolu s RJ-om pracovali na tomto albume, bol silný hnací motor, ktorý mi zároveň pomohol na mojej ozdravnej ceste,“ uviedol Robin Gibb.

Na svetovej premiére The Titanic Requiem v Londýne zahrá Gibbovo dielo Royal Philharmonic Orchestra a na koncerte vystúpi nielen zbor, ale i niektorí špeciálni hostia.

debata chyba