Rolling Stones septembrové turné nezruší, aj keď kapele zomrel bubeník

Americké turné britskej kapely The Rolling Stones bude pokračovať podľa plánu aj po tom, ako v utorok zomrel bubeník skupiny Charlie Watts.

28.08.2021 17:00
The Rolling Stones Foto: ,
Britská skupina Rolling Stones v nedávnom zložení. Zľava Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger a dnes už nebohý bubeník Charlie Watts.
debata

Informoval o tom na svojej webovej stránke magazín Rolling Stone. Promotér koncertov, spoločnosť Concerts West, vo vyhlásení uviedol, že koncerty v rámci turné No Filter Tour sa uskutočnia podľa plánu.

Kapela na jeseň odohrá v Spojených štátoch 12 vystúpení. Turné odštartuje 26. septembra v St. Louis v americkom štáte Missouri. Posledný koncert je na pláne v 20. novembra v Austine v Texase.

Rolling Stones mali turné No Filter Tour odohrať ešte v roku 2020, koncerty však z dôvodu pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 preložili.

Obit Charlie Watts Čítajte viac Zomrel Charlie Watts, bubeník skupiny Rolling Stones

Watts zomrel vo veku 80 rokov. Stanica BBC začiatkom augusta informovala, že bubeník sa pre zotavovanie z bližšie neurčeného lekárskeho zákroku nezúčastní na nadchádzajúcom turné skupiny v USA. Zastúpiť ho mal Steve Jordan (64).

Watts bol členom kapely od roku 1963. Spolu so spevákom Mickom Jaggerom a gitaristom Keithom Richardsom bol jediným členom tejto formácie, ktorý sa objavil na každom jej albume. S kapelou naposledy vystúpil v auguste 2019 v Miami v americkom štáte Florida.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Rolling Stones #Rolling Stones #Charlie Watts