Abba je späť, nové piesne sú v éteri. Vypočujte si, ako po rokoch znie

Legendárna Abba vydá v budúcom roku nové album, ale dve pesničky pre priaznivcov skupiny dala von už teraz. Vypočujte si ich.

03.09.2021 10:00
ABBA Foto: ,
Abba, zľava Anni-Frid Lyngstadová, Agnetha Foltskogová, Benny Andersson a Bjorn Ulvaeus na koncerte pre UNICEF 9. januára 1979.
debata (2)

Legendárna švédska popová skupina ABBA vydá po štyroch desaťročiach nový album a pripravuje úplne digitálne koncertné turné. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP.

„Na jar 1982 sme si urobili prestávku a teraz sme sa rozhodli, že je čas ju ukončiť,“ uviedla ABBA v tlačovom vyhlásení.

Nový album sa bude volať Voyage a skupina ho oficiálne vydá 5. novembra. Kapela okrem toho odštartuje 27. mája 2022 v Londýne digitálne koncertné turné. Členovia popového kvarteta pripravujú ohromnú holografickú živú šou s pomocou najmodernejšej techniky v spolupráci so spoločnosťou amerického filmového režiséra Georgea Lucasa. Interpreti budú na pódiu stvárnení pomocou hologramov. Títo digitálni avatari budú vyzerať ako členovia skupiny za čias najväčšej slávy.

„Bude to najpodivnejší a najveľkolepejší koncert, o akom ste mohli snívať… Budeme si môcť sadnúť do publika a sledovať naše digitálne ja, ako predvádza naše piesne… Bude to divné a úžasné,“ napísala ABBA.

Celosvetovo sa predalo až 150 miliónov nahrávok tejto legendárnej švédskej skupiny. Jej posledný pobyt v štúdiu v roku 1982 priniesol hity Under Attack a The Day Before You Came, ktoré sa objavili na kompilačnom albume The Singles. Posledný koncert skupiny sa uskutočnil v roku 1985.

Výberový album s názvom ABBA Gold: Greatest Hits sa v júli tohto roka stal prvou nahrávkou, ktorá bola tisíc týždňov v britskom rebríčku najpredávanejších hudobných albumov UK Albums Chart.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ABBA