George Michael sa vracia na pódiá, príde aj do Viedne

Britský spevák George Michael, ktorý musel v jeseni pre zápal pľúc preložiť šestnásť koncertov z turné Symphonica, zverejnil náhradné termíny týchto vystúpení. K šestnástim vystúpeniam navyše pridal ďalšie dva koncerty v Amsterdame a vo Viedni. Práve v rakúskej metropole, kde bol v novembri a decembri hospitalizovaný, preloženú časť turné v utorok 4. septembra odštartuje.

20.03.2012 21:00
George Michael Foto:
George Michael
debata

Ďalší koncert vo viedenskej Stadthalle absolvuje vo štvrtok 6. septembra. Vstupenky na pôvodný termín (21. novembra 2011) zostávajú v platnosti práve na tento druhý koncert. Následne sa Michael predstaví v Paríži, Amsterdame, dvakrát v Birminghame, Manchestri, dvakrát v Glasgowe, Sheffielde, Newcastli, dvakrát v Cardiffe, opäť v Manchestri, Liverpoole a trikrát v Londýne, kde šnúru 17. októbra ukončí.

George Michael musel pre zápal pľúc prerušiť turné Symphonica po absolvovaní 45 koncertov. Posledným z nich bolo vystúpenie v nemeckom Frankfurte 19. novembra, o dva dni neskôr mal vystúpiť vo Viedni, kde ho však museli prijať do Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien. Interpret hitov Careless Whisper, Father Figure či Faith mal vo viedenskej nemocnici stráviť aj vianočné sviatky, no napokon ho 22. decembra pustili domov. Štyridsaťosemročný spevák po návrate do Anglicka pochválil personál nemocnice, ktorý sa o neho v Rakúsku staral a zachránil ho. „V podstate strávili tri týždne tým, že sa ma snažili udržať nažive,“ povedal. „Bolo to najlepšie miesto na svete, kde som mohol byť,“ dodal. Zároveň však poznamenal, že má za sebou najhorší mesiac života.

debata chyba