Zídu sa synovia členov Beatles v spoločnej kapele?

Z bývalých členov skupiny Beatles sú dnes nažive už len dvaja - Paul McCartney a Ringo Starr. V stopách slávnych otcov sa však vydali ich deti. A teraz sa objavili úvahy, že by svoje sily mohli spojiť v spoločnej kapele.

06.04.2012 08:00
James McCartney so svojím otcom Foto:
James McCartney so svojím otcom
debata

Úvahy spustil syn Paula McCartneyho James, ktorý poskytol rozhovor portálu BBC. Ten mu položil otázku, či si vie predstaviť vytvorenie skupiny Beatles ďalšej generácie, ktorú by tvorili Sean Lennon, Dhani Harrison a syn Ringa Starra Zak Starkey.

„Nemyslím si, že to je niečo, čomu sa chce Zak venovať. Možno Jasonovi (ďalší Starrov syn) by sa to mohlo páčiť. Zdá sa, že Sean by do toho išiel, rovnako Dhani. Rád by som to urobil,“ povedal mladý McCartney. Zároveň pripustil, že nejde iba o jeho úvahy, ale o náznaky zo strany spomínaných hudobníkov. Na otázku, či by teda takáto skupina mohla reálne vzniknúť, odpovedal: dúfajme. „Neviem, treba počkať a potom sa ukáže,“ dodal McCartney s tým, že s Božou vôľou sa to môže podariť.

James McCartney je najmladším z trojice McCartneyho biologických detí a ako jediný z nich sa venuje hudbe. Jeho sestra Mary je fotografka, ďalšia sestra Stella je módnou návrhárkou. Hoci má James už 34 rokov, sólovo debutoval až pred dvoma rokmi, keď vydal debutové EP s názvom Available Light, ktoré produkoval jeho otec. Predtým však spolupracoval na niekoľkých otcových albumoch. V novembri mu vyjde debutová platňa.

Sean Lennon je jediným synom Lennona a Yoko Ono, s ktorou spolupracoval na niekoľkých nahrávkach, a vydal tiež tri sólové platne. Zak Starkey spolupracoval ako bubeník s viacerými formáciami vrátane The Who alebo Oasis. Jeho brat Jason je takisto bubeník. Syn Georgea Harrisona Dhani má zase vlastnú alternatívnu kapelu thenewno2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba