Iggy Pop: Francúzska kultúra najtvrdohlavejšie odoláva smrteľným útokom

Americký punkrockový spevák Iggy Pop vydá 9. mája svoj šestnásty sólový štúdiový album s francúzskym názvom Apres. V nahrávke ponúkne nielen vlastné piesne, ale aj coververzie skladieb takých legiend ako Frank Sinatra (Only The Lonely), The Beatles (Michelle) alebo Edith Piaf (La Vie En Rose).

25.04.2012 15:00
Iggy Pop Foto:
Iggy Pop
debata

Iggy Pop, vlastným menom James Newell Osterberg, ktorý len pred pár dňami v sobotu oslávil svoje 65. narodeniny, nahral aj vlastné verzie piesní I'm Going Away Smiling od Yoko Ono, ale aj La Javanaise od Sergea Gainsbourga, ktorú naspieval po francúzsky. Album Apres bude obsahovať dovedna 10 skladieb.

Nová nahrávka je nasledovníčkou albumu Préliminaires (2009). Ako uviedol samotný Pop, po francúzštine opäť siahol preto, lebo francúzska kultúra „najtvrdohlavejšie odoláva smrteľným útokom angloamerickej hudobnej mašinérie… Chcel som niektoré z týchto pesničiek spievať sám, dúfajúc, že pomocou môjho hlasu u fanúšikov vyvolám pocit, ktorý som mal ja sám ako poslucháč“, povedal o svojom najnovšom albume Apres.

Iggy Pop pôsobí na scéne od 60. rokov minulého storočia. Jeho kariéra je spätá s kapelou The Stooges, s ktorou od roku 2003 opäť vystupuje. Medzi jeho najznámejšie skladby patria hity ako Real Wild Child (Wild One), Candy, Lust for Life či The Passanger.

Kamarát Johnnyho Deppa si aj sám zahral v niekoľkých skvelých snímkach. Od roku je 2010 členom Rokenrolovej siene slávy.

debata chyba