Vychádza soundtrack k filmu Je Suis Karl

Dnes vychádza nový album dvojice Tom Hodge & Floex. Ide o soundtrack k snímke Je Suis Karl, ktorá bola uvedená na tohtoročnom filmovom festivale Berlinale. Album má unikátny zvuk - ide o radikálnejšou fúziu temného, deštruovaného, špinavého zvuku so symfonickým orchestrom.

16.09.2021 14:00
Cover albumu Je Suis Karl Foto:
Album Je Suis Karl Soundtrack vychádza digitálne aj na LP.
debata (1)

Politický triler Je Suis Karl od nemeckého režiséra Christiana Schwochowa sa natáčal aj v Česku a zahrali si v ňom herečky Anna Fialová a Elizaveta Maximová. Snímka prostredníctvom príbehu mladej Nemky Maxi a jej rodiny upozorňuje na vzrastajúci radikalizmus pravicových nacionalistov. V kinách bude mať premiéru v januári 2022.

K skomponovaniu soundtracku bol oslovený český hudobník a skladateľ Tomáš Dvořák alias Floex, ktorý k spolupráci prizval britského skladateľa a pianistu Toma Hodgea.

Floex (vľavo) si k spolupráci prizval britského... Foto: Michal Hancovský
Floex a Tom Hodge Floex (vľavo) si k spolupráci prizval britského hudobníka Toma Hodgea (vpravo).

Dvojica si vytvorila databázu smyčiek, zvukov, zvukových plôch a experimentov bez konkrétneho kontextu skladieb. Pri komponovaní hudby do jednotlivých scén potom tieto hudobné banky využívali, vzájomne si témy či verzie skladieb remixovali a pracovali aj s vintage technikou ako napríklad s kazetovým prehrávačom Yamaha MT4X.

Na albume sa nachádza 14 skladieb z filmu a bonusový materiál, ktorý sa doň už nezmestil. Soundtrack Je Suis Karl vychádza na 180 gramovom čiernom LP a digitálne v českom vydavateľstve Minority Records.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Berlinale #Je Suis Karl #Tom Hodge & Floex