Pieseň Petra Nagya Láska je tu s nami zneužili v Čechách 
na politickú kampaň

V Česku prebieha predvolebná kampaň a Strana Volný blok svojvoľne prerobila a použila hit Petra Nagya Láska je tu s nami na svoju politickú kampaň na sociálnych sieťach. Spevák, textár a skladateľ je známy tým, že svoje hity neprepožičiava žiadnym politickým subjektom a preto oprávnene proti zneužitiu skladby protestuje.

05.10.2021 10:21
Peter Nagy Foto: ,
Spevák Peter Nagy požiadal Stranu Volný blok o vymazanie príspevku na sociálnych sieťach, kde bez súhlasu zneužili jeho skladbu.
debata (1)

Peter Nagy sa o celej kauze dozvedel od svojich priaznivcov na sociálnych sieťach.

„Vďaka fanúšikom som sa dozvedel, že politická strana Volný Blok z Čiech použila, respektíve zneužila moju pieseň Láska je tu s nami vo svojej politickej predvolebnej kampani na sociálnych sieťach. A to dokonca s vlastným, prerobeným textom. Som autor a preto viem, že podľa zákona je upravovateľ piesne povinný požiadať autora o použitie a prerobenie akejkoľvek časti piesne,“ konštatuje Peter Nagy.

Podľa autora, textára a speváka Petra Nagya ide o hrubé porušenie autorského zákona. „Som známy tým, že som nikdy neprepožičal svoju pieseň ani svoju tvár a meno politickej kampani. Ani vtedy, keď mi za to ponúkali v korunách miliónové sumy. Nedovolil som to Mečiarovcom ani ďalším politickým stranám. A nedovolil som to ani strane Volný Blok. Tá o to dokonca ani nepožiadala a s drzosťou pieseň svojvoľne prerobila na politickú agitku,“ vysvetľuje Peter Nagy.

Spevák a autor skladby požiadal na facebookovej stránke politickej strany o vysvetlenie, vymazanie tejto piesne z príspevkov a samozrejme o ospravedlnenie.

„Porušili ste autorský zákon. Prerobili ste text mojej piesne bez súhlasu autora, čo je hrubé porušenie autorského zákona. Neodkladne vás žiadam o okamžité odstránenie príspevku, kde je použitá moja pieseň Láska je tu s nami vo vami prerobenej verzii. V opačnom prípade to budem okamžite riešiť s OSA, SOZA a políciou,“ uviedol Peter Nagy, autor hudby a pôvodného textu Láska je tu s nami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Nagy