Billie Eilish je hlavnou hviezdou nastávajúceho ročníka festivalu Glastonbury

Mladú americkú speváčku Billie Eilishovú ohlásili ako jedného z prvých headlinerov budúcoročnej edície hudobného festivalu Glastonbury, ktorý sa tradične koná v anglickom grófstve Somerset.

05.10.2021 17:00
Britain No Time To Die World Premiere Foto: ,
Billie Eilish je najmladšou headlinerkou festivalu Glastonbury. Na snímke so svojím bratom Finneasom O'Connellom.
debata (1)

Účasť tejto 19-ročnej popovej hviezdy na podujatí v pondelok potvrdili organizátori festivalu. Eilishová bude najmladšou sólovou headlinerkou festivalu Glastonbury v jeho celej histórii, informuje stanica BBC.

Eilishová bude zároveň prvou ženskou headlinerkou Glastonbury od roku 2016, hoci na rok 2020 bola zazmluvnená Taylor Swiftová, ale pandémia ochorenia COVID-19 tieto plány prekazila.

Festival Glastonbury bol z rovnaného dôvodu zrušený aj tento rok, aj keď organizátori pripravili aspoň virtuálne predstavenie interpretov napríklad skupín Coldplay a Wolf Alice či speváčky Jorje Smithovej.

Za svoj debutový album „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“ získala Eilishová niekoľko cien Grammy a Brit Award, pričom nedávno dobyla rebríčky hitparád s aktuálnym albumom nazvaným „Happier Than Ever“. Minulý týždeň sa v Londýne zúčastnila na premiére najnovšej bondovky „No Time to Die“ (Nie je čas zomrieť), do ktorej skomponovala a naspievala rovnomennú pieseň.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Glastonbury #Billie Eilish