Slovenský rozhlas patrí na jeseň komornej hudbe. Ensemble Ricercata prinesie dve premiéry

Mozartovo kvinteto pre dychové nástroje, kompozície Juraja Beneša, nové skladby Tomáša Boroša a Mariana Lejavu aj diela Stockhausena, Kagela a Thórdarsona. Projekt Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase vstupuje do ôsmeho ročníka. Aj v tejto sezóne bude s poslucháčkami a poslucháčmi objavovať „staré“ a nové diela komornej hudby.

06.10.2021 17:00
foto Martin Hrubos  Foto:
Ronald Šebesta a Ivan Šiller osdštartujú koncerty komornej hudby v Slovenskom rozhlase 16. októbra.
debata

Cyklus odštartujú 16. októbra Ronald Šebesta a Ivan Šiller. Zahrajú diela pre klarinet a klavír autorov Karlheinz Stockhausen, Mauricio Kagel a Hilmar Thórdarson. Nasledovať bude sólo recitál Ivana Šillera, ktorý uvedie skladby Juraja Beneša Notturno No. 8 a Old Boys Anthology.

Na november v Ensemble Ricercata naplánovali slavnostnú udalosť. Súbor vo svetovej premiére uvedie skladbu Mariana Lejavu When the Summer Night Falls Slowly Down (notturno no. 7) a kompozíciu Radio Rhapsody pre klavír, dychové kvarteto a rozhlasovú nahrávku, ktorú zložil Tomáš Boroš.

Koncerty sú súčasťou hudobno-edukačnej relácie Rádia Devín Hudobná dielňa. Vstup na všetky koncerty je voľný. Aktuálne opatrenia v súvislosti s koronavírusom budú pred jednotlivými podujatiami zverejnené na www.in-music.sk a na Facebooku InMusic.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský rozhlas #Ensemble Ricercata