Jana Kirschner a Separ predstavili pieseň Povedz to nahlas

Speváčka Jana Kirschner a reper Separ dnes predstavili spoločný duet s názvom Povedz to nahlas. Ide o súčasť kampane Odpíšeme ti Nadácie Markíza, ktorej cieľom je otvorene hovoriť o šikane a podať pomocnú ruku jej obetiam.

04.11.2021 11:10
Jana Kirschner a Separ Foto:
Jana Kirschner a Separ v priestoroch Strednej polygrafickej školy v Rači.
debata (2)

Pieseň aj videoklip sa rozhodli zverejniť práve v deň, ktorý členské štáty UNESCO vyhlásili za Medzinárodný deň boja proti násiliu a šikanovaniu na školách vrátane kyberšikany. V rámci špeciálneho vystúpenia na Strednej polygrafickej škole v bratislavskej Rači zahrali pieseň naživo medzi študentmi.

Oficiálny videoklip k piesni Povedz to nahlas.

Obaja interpreti považujú šikanu za akútny problém, proti ktorému by sa malo aktívne bojovať – predovšetkým vzdelávaním. „Je potrebné o tom rozprávať a vytvoriť nástroje pre deti, ktoré sú obeťami alebo svedkami šikany, aby presne vedeli, ako situáciu riešiť,“ povedala Kirschner.

Podľa Separa je veľkým problémom kyberšikana. „Stačí, že niekto natočí video, kde je človek ponižovaný, a zavesí to do priestoru, kde to môžu ľudia zdieľať. To je podľa mňa oveľa horšie, než keby si to vybavili niekde za rohom bitkou. Keď sa to takto šíri a postupne nabaľuje, je to veľký problém.“

Hudbu k skladbe, ktorá vznikala na trati Londýn – Bratislava a nahrávala sa v troch rôznych štúdiách, zložila Kirschner. Obaja interpreti si napísali svoju časť textu. Videoklip, ktorý bol natočený v priestoroch spomínanej Strednej polygrafickej školy, režíroval Ján Stacho.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kyberšikana #šikana #Jana Kirschner #Separ #Povedz to nahlas