Ja ťa potrebujem, spieva vo svojej novinke Jakub Petraník

Po štyroch rokoch prichádza slovenský spevák a hudobný dramaturg Jakub Petraník s novinkou plnou emócií. Autorom skladby aj videoklipu je jeho kolega zo speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar Matej Koreň.

04.11.2021 18:49
Jakub Petraník Foto:
Jakub Petraník.
debata

„Keď mi Maťo prvýkrát pustil demo, rozplakal som sa uprostred reštaurácie,“ dodáva Jakub s úsmevom. Kým však „Ja ťa potrebujem“ uzrelo svetlo sveta, prešiel takmer rok. Jakub sa nikam neponáhľal a s vydaním singlu sa rozhodol počkať.

„Text skladby hovorí o stave, kedy telesná láska prerastie do citov bez toho, aby si to človek prial. Chvíľu sa s tým snaží bojovať a potlačiť to, no nakoniec sa s tým zmieri a prijme ju,“ vysvetľuje autor Matej Koreň.

Jednoduchý čiernobiely videoklip necháva vyznieť emotívnu skladbu so silným textom a podmanivou melódiou. Aj skutočnosť, že bol nakrútený za dve hodiny potvrdzuje pravidlo, že menej je niekedy viac.

Po účasti v druhom ročníku súťaže Slovensko hľadá Superstar vydal album a pravidelne koncertoval s kapelou JP Band. Aj keď jeho skladby nepočujete pravidelne v slovenských rádiách, Jakub sa hudbe venuje naplno aj vo svojom profesijnom živote. Už niekoľko rokov pôsobí ako hudobný dramaturg pre viaceré televízie a jeho meno ste mohli zazrieť pri mnohých televíznych programoch.

Popri práci vydáva single, keď cíti, že na ne dozrel čas. Základom jeho skladieb bol vždy pop okorenený funkom či inými žánrami, no odkedy sa stal členom šansónového klubu Jozefa Bednárika, sa šansóny stali jeho srdcovou záležitosťou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Petraník