Na úmrtie Miroslava Žbirku reagujú slovenskí hudobníci a hudobníčky na sociálnych sieťach

"Môj drahý Meky, veľmi mi budeš chýbať. Si v mojom srdci navždy. S láskou Tvoja princezná," reaguje na úmrtie svojho kolegu a priateľa speváčka Marika Gombitová na svojej facebookovej stránke. A nie je jediná, koho nečakané úmrtie Mekyho Žbirku zarmútilo.

10.11.2021 19:46 , aktualizované: 11.11.2021 10:19
Marika Gombitová, Miroslav Žbirka, Kamil Peteraj Foto:
Marika Gombitová s Miroslavom Žbirkom a Kamilom Peterajom v roku 2017.
debata

„Nedokážem prestať plakať…,“ píše speváčka Katarína Knechtová na svojom instagrame. „Môj priateľ, jeden z mála v tomto biznise, vzor a človek, ktorý ma mal úprimne rád. Mali sme spoločné zážitky, ale aj plány do budúcna. Nedokážem tomu uveriť a nedokážem prestať plakať, odpočívaj v pokoji, drahý priateľ,“ lúči sa Knechtová.

Meky Žbirka

Meky Žbirka na fotografiách

Fotogaléria
Spevák Miroslav Žbirka na zábere z roku 2002.
Miro Žbirka počas koncertu, 2014.
+12Miro Žbirka: Modrý album

Janko Lehotský zas zdieľa skladbu Miroslava Žbirku a kapely Modus, ktorú spolu s Gombitovou a Lehotským založili v 70. rokoch.

„Keď som mal dvanásť, pravidelne som chodil do oddelenia s gramoplatňami v obchodnom dome Prior. Dlhé minúty som stál pred obalom platne Gustáva Offermana, členom jeho kapely bol aj Meky. Na fotografii držal v ruke ozajstný Fender Stratocaster. Jeho prvá sólová platňa Doktor sen patrila v puberte k mojim obľúbeným. Keď som mal štrnásť, trávil som doma dlhé hodiny sám a hral som si s platňami Modusu a Mekyho Žbirku. V tom čase som nevynechal žiaden ich koncert. Baladu o poľných vtákoch sme v triu s Oskarom a Marcelom pravidelne hrávali aj na našich koncertoch. Ba raz dokonca aj na Bratislavských jazzových dňoch,“ spomína hudobník Andrej Šeban na Facebooku.

Miro Zbirka Londyn 2019 Čítajte viac Len skladám piesne, hovorí Meky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka #Marika Gombitová