Ennio Morricone sa vráti v podobe nového programu pod taktovkou svojho syna

Zosnulého talianskeho hudobného skladateľa Ennia Morriconeho si na budúci rok budú môcť priaznivci pripomenúť novým hudobným programom, ktorý umelec pripravoval krátko pred svojou smrťou.

11.11.2021 15:00
Ennio Morricone Foto: ,
Ennio Morricone bol jedným z najproduktívnejších a najvýznamnejších súčasných skladateľov.
debata

Nová koncertná šou s názvom Ennio Morricone – The Official Concert Celebration je označovaná ako „unikátna produkcia pre veľké arény“, informovala v stredu webová stránka hudobného magazínu New Musical Express (NME).

Program bude dirigovať jeho syn Andrea Morricone (57). Šou bude obsahovať množstvo scén z ikonických filmov, do ktorých napísal hudbu, či dosiaľ nezverejnené zábery zachytávajúce Maestra pri práci – vrátane rozhovorov.

V orchestri budú účinkovať mnohí sólisti, s ktorými Ennio Morricone počas dlhých rokov spolupracoval. Morricone a jeho syn spolupracovali na pripravovanom koncertnom formáte s produkčnou spoločnosťou GEA Live.

„Otec mi, samozrejme, veľmi chýba, ale môcť si ho uctiť dirigovaním celého symfonického orchestra a zboru, ktorý bude hrať jeho fenomenálnu hudbu, bude skvelým a hlboko emotívnym zážitkom,“ uviedol Andrea Morricone.

Turné avizovaného koncertného programu sa uskutoční v novembri a decembri 2022. Zavíta do týchto miest: Londýn, Berlín, Frankfurt nad Mohanom, Rotterdam, Brusel, Paríž, Budapešť, Praha, Viedeň, Krakov a Lodž.

Ennio Morricone zomrel 6. júla 2020 vo veku 91 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ennio moricone