Chystá sa Koncert pre všímavých

Bratislavská Nová Cvernovka bude v stredu 17. novembra miestom Koncertu pre všímavých. Vystúpi David Koller s kapelou, The Pau z poľskej alternatívnej scény, aj punková kapela The Wilderness a DJ Mooshak.

16.11.2021 06:00
David Koller: Keby neprišiel november 1989,... Foto:
David Koller vyhlásil: Keby neprišiel november 1989, možno by nás zastrelili.
debata (1)

Výročie Nežnej revolúcie si na ňom pripomenú český spevák a skladateľ David Koller s kapelou, zástupkyňa poľskej alternatívnej scény The Pau, punková kapela The Wilderness a DJ Mooshak. Súčasťou akcie bude aj nehudobný program, ktorý odštartuje o 17.30 h premietaním filmu Komúta. TASR informoval PR manažér Anton Repka.

Plagát k festivalu SLovO aleBO huDbA Čítajte viac Festival SLovO aleBO huDbA sa bude niesť v duchu slobody v čase normalizácie

Dokument Komúna režiséra Jakuba Julényho zachytáva cez spomienky na Marcela Strýka prostredie košického undergroundu v období normalizácie a aktivity ŠtB proti ľuďom z tejto komunity. Súčasťou Koncertu pre všímavých bude aj debata, v ktorej na tému „Hudobníci by mali hrať a nemiešať sa do politiky“ budú hovoriť David Koller a Denis Bango.

David Koller Čítajte viac Ľuďom dám pesničky, nie monológy, tvrdí David Koller

Analogicky má byť podľa organizátorov poňatá aj druhá debata „Vizuálne umelkyne by mali tvoriť a nemiešať sa do politiky“, v ktorej sa stretnú výrazné osobnosti súčasného vizuálneho umenia Ilona Németh a Emília Rigová. „Šéf breznianskeho klubu Bombura Maroš Pavúk predstaví svoju knihu Bluesman v koberci, ktorá zachytáva jeho zážitky z cestovania za hudbou pred rokom 1989 i po ňom,“ dodal Repka. Vstup na podujatia je len pre plne zaočkovaných.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Koncert pre všímavých