Kateřina Marie Tichá nahrala Dylana

Kateřina Marie Tichá s kapelou Bandjeez nahrali cover verziu ikonickej piesne Boba Dylana Časy se mění (The Times They Are A-Changin').

17.11.2021 15:30
debata
Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Časy se mění

Česká verzia, ktorú v máji 1969 naspievalo dnes už legendárne trio Golden Kids s textom Zdeňka Rytířa, výborne parafrázuje slávnu pieseň. Jej obsah je platný už pol storočia a vyzerá to, že bude aj naďalej. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Golden kids - časy se mění

Dylanove piesne a jeho texty ovplyvnili podľa mňa celé smerovanie populárnej hudby. The Times They A-Changin' je práve ten príklad, ktorý ukázal, že poézia sa môže stať súčasťou obyčajnej pesničky. Mám radosť, že som dostala príležitosť ju naspievať. Je to pieseň silná a platná v čase veľkých zmien, keď sa všetci snažíme prijať niečo nové, čo prichádza, a zároveň si zachovať to, na čom nám záleží, uviedla pre médiá speváčka, skladateľka a tohtoročná držiteľka Ceny Anděl v kategórii objav roka Kateřina Marie Tichá.

Bob Dylan Čítajte aj Veľký ako Everest. Bob Dylan má 80 rokov

Šesťdesiate roky zostanú, v populárnej hudbe obzvlášť, navždy inšpiráciou pre veľa umelcov. Kateřina Marie Tichá sa touto inšpiráciou vôbec netají. Špeciálna kategória spievajúcich básnikov je pre ňu príznačná. Bob Dylan bol prvý.

Bob Dylan - The Times They Are A-Changin'

Nahrávanie piesne bolo obrazovo zaznamenané v štúdiu Svárov. Z tejto hudobnej session, kde bol okrem skupiny Bandjeez prítomný aj chlapčenský spevácky zbor Bruncvík a celý rad hosťujúcich hudobníkov, následne vznikol videoklip v réžii Adama Pavelku.

Kateřina Marie Tichá vydala 2. októbra 2020 debutový album Sami, ktorý bol nadšene prijatý poslucháčmi aj odbornou verejnosťou. Tým odštartovala intenzívny a najúspešnejší rok svojej umeleckej kariéry. Jej piesne a videoklip Zničená zem má na YouTube už 1,5 milióna pozretí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bob Dylan #Kateřina Marie Tichá