S Mekym sa dnes rozlúčia fanúšikovia aj v Bratislave. Pri jeho lavičke

K poslednej rozlúčke s legendárnym spevákom a skladateľom Miroslavom Žbirkom, ktorá sa koná v piatok o 14 h v pražskom krematóriu Strašnice, sa pridajú aj jeho fanúšikovia v Bratislave. Pripravili rozlúčku na Račianskom mýte pri "Mekyho lavičke". Pocta spevákovi bude prebiehať od 14 h do približne 18 h. TASR o tom za organizátorov informovala Denisa Priadková.

19.11.2021 13:10
Miroslav Žbirka Foto: ,
S Miroslavom Žbirkom sa dnes lúčia nielen v Prahe, kde má pohreb, ale aj na Slovensku.
debata

Ďalej spresnila, že rozlúčka sa bude konať v slobodnom duchu. Fanúšikovia si Mekyho uctia nielen počúvaním jeho piesní. „Každý má možnosť priniesť gitaru, zahrať, zaspievať si a zaspomínať, priniesť biely kvet a sviečku, aby po zotmení ‚mesto, ktoré spí dolu podo mnou‘ osvietili plamene spomienok na legendu, ktorá bude chýbať nielen na hudobnej scéne a nielen na Slovensku,“ odkazujú organizátori udalosti, ktorá na sociálnej sieti zaujala stovky ľudí.

„Bratislavčania mali pocit, že by bolo fajn, aby sa s Mekym rozlúčila aj Bratislava,“ dodala Priadková s tým, že na rozlúčku s Mirom Žbirkom v jeho rodnom meste prídu aj členovia jeho kapely, ktorí sa na pohrebe v Prahe nemôžu zúčastniť. Mekyho si uctí aj partia kamarátov, ktorým ako tínedžer hrával na gitare na lavičke na ‚Račku‘.

Slovenský spevák a skladateľ žijúci v Prahe, moderátor hudobných podujatí, tvorca, ale aj propagátor hudby doma a v zahraničí Miroslav „Meky“ Žbirka zomrel vo veku 69 rokov. Bol legendou slovenskej hudobnej scény, viacnásobný Slávik a víťaz ankety Spevák roka na Slovensku, od roku 2006 člen Siene slávy na Slovensku, hudobník, ktorého albumy vydávané od polovice 80. rokov dosahovali niekoľkostotisícové náklady. Absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka