Peter Bič má svoju Hlavu

Skupina Peter Bič Project prišla po dvojročnej pauze s novým albumom, ktorému dali názov Hlava. Dve skladby, ku ktorým zverejnili aj videoklip, pôsobia veľmi uvoľnene a hravo - v jednej smiešne utekajú hlava a nohy od tela, v druhej na temperamentnej svadbe lietajú torty ponad stôl - no napriek problémom sú všetci zdraví a veselí.

06.12.2021 08:00
foto PBP  dominika kentos  ova    4 Foto:
Viki Vargová a Peter Bič z kapely Peter Bič Project.
debata

"Snažíme sa byť optimistickí, ale sú na ňom aj pesničky, ktoré nie sú úplne veselé, to však neznamená, že sú depresívne,“ komentuje Peter Bič.

Album so šestnástimi piesňami vidí skôr ako lyrický a pestrý. "Vznikal dva roky, takže počas tohto obdobia sa aj naše nálady rôzne striedali. Zároveň sme naň mali dosť času, mali sme pripravených asi tridsať piesní, mali sme z čoho vyberať, ale aj sme si stihli počas nahrávania oddýchnuť a nechať si odstup. A pozvali sme si zaujímavých muzikantov ako hostí,“ dodáva.

Napríklad v piesni Máj hrá trúbky a flauty Pavol Jeňo, v niektorých skladbách znejú írske gajdy a píšťaly, ktoré nahral Peter Martinko, a na albume účinkujú aj ďalší hostia. Hudbu zložil Peter Bič a na niektorých skladbách sa autorsky podieľala aj speváčka Viktória Vargová. Ako jej sadli texty od dvoch rôznych autorov?

„Vlado Krausz je náš obľúbený textár, píše pre nás pravidelne a "na mieru“ bez toho, aby sme mu niečo vopred hovorili. Teraz sme vybrali aj niekoľko textov Michala Mifkoviča. Som nadšená, že ich všetky môžem spievať, hovoria o pocitoch a situáciách, ktoré človek bežne zažíva, takže vôbec nie je ťažké sa s nimi zžiť,“ spomenie Viki Vargová. Podľa Petra Biča napriek viacerým autorom vznikol kompaktný album, na ktorom sa všetky piesne pekne spojili.

Skupina Peter Bič Project získala cenu OTO za rok 2019 a tiež cenu SOZA za najhranejšiu skladbu v slovenských rádiách za rok 2020 so skladbou Stoj.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bič #Peter Bič Project