Jolana Fogašová pozýva na Vianočný koncert s hosťami. Už v nedeľu 19. decembra

Vianočné koncerty majú dlhú tradíciu, pre pandémiu sú však takmer všetky zrušené. On-line prenos z Katedrály sv. Šebastiana v Rači v nedeľu 19. decembra je preto ojedinelou príležitosťou, ako sa naladiť na sviatky s dobrou hudbou.

16.12.2021 13:03
debata
Pozvánka na Vianočný koncert

Obdobie Vianoc je aj obdobím hudby. Každý rok pripravuje koncert v Rači operná diva Jolana Fogašová. Opýtali sme sa, či bude podujatie aj tento rok.

„Veľmi pekný vianočný koncert sme plánovali hrať v decembri naživo, ale nakoniec sme ho kvôli lockdownu streamovali v Katedrále sv. Šebastiana v Rači. Keďže takmer všetky vianočné koncerty boli na Slovensku v súčasnosti zrušené, je to ojedinelá vianočná akcia tohto druhu,“ hovorí sopranistka. Račianske koncerty pod jej patronátom a s jej účasťou, bývajú už tradične na mimoriadne vysokej profesionálnej úrovni. Taký bol napríklad aj Veľkonočný koncert, o ktorom sme tiež informovali. A kto spieva tentoraz? „Na Vianočnom koncerte účinkujú spolu so mnou špičkoví slovenskí umelci – Aleš Jenis, Jana Nagy-Juhász, Marek Vrábel atď.

Fogašová Jolana Čítajte aj Jarný koncert Jolany Fogašovej prinesie Tóny nádeje

Tento koncert má v Rači už šesťročnú tradíciu a každoročne ho chystáme s iným špičkovým operným sólistom za podpory Miestneho úradu v Rači. Má aj benefičný podtón a čo je mimoriadne zaujímavé, vždy na ňom účinkujú aj mladé talenty zo ZUŠ na Vrbenského ulici či študenti VŠMU. Keďže nám minulý rok, kvôli pandémii Vianočný koncert celkom zrušili – a namiesto neho sme streamovali ten Veľkonočný boli sme teraz už pripravení a vedeli sme nastreamovať aj tento, vianočný“, teší sa Jolana Fogašová, ktorej projekty sú vždy zárukou silného zážitku.

Pinchas Steinberg Čítajte aj Nestihli ste novoročný či vianočný koncert?

Stream koncertu sa bude premiérovo vysielať v nedeľu 19. decembra o 17. hodine v online priestore na stránke mojakultura a na fcb. MC Raca. Stream bude od nedele k dispozícii na webe zadarmo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vianočný koncert #Jolana Fogašová