Kapela Rybičky 48 prichystala pre svojich fanúšikov vianočný darček

Kapela v zložení Kuba Ryba, Petr Lebeda, Ondra Štorek a Michal Brener netradične 24. decembra vydala videoklip k novému singlu Dvě deci vína.

29.12.2021 12:00
Rybičky 48 Foto:
Členovia skupiny Rybičky 48 prekvapili fanúšikov na Štedrý deň novým videoklipom.
debata

Typický vianočný príbeh ale rozhodne nečakajte. „Vlastne by to mala byť ľahká spoveď postaršieho sukničkára, umelca, ktorá i v milovaní so ženou našiel čosi umelecké,“ priblížil príbeh piesne frontman Kuba Ryba. Vo filmovom videoklipe sa hlavných úlohách objavia herci Jana Vagnerová a Michal Dlouhý, na chvíľu dokonca aj Michal Malátný z Chinaski.

„Pieseň vznikla ako všetky iné. Brnkal som si doma pri krbe a zapáčili sa mi isté tóny, a keď naskočila prvá veta refrénu, tak bolo jasné, že z tohto brnkania bude song,“ hovorí o vzniku pomerne romantickej piesne Ryba. O výslednú podobu skladby sa potom postaral skúsený gitarista a producent Lukáš Chromek.

Oficiálny videoklip k piesni Dvě deci vína.

Menej romantický je už však vizuál k singlu z dielne rešpektovaného videomakera Jakuba Mahdala. „Klip neodráža presne to, čo je v texte. Chceli sme tam vážnu, ale zároveň vtipnú zápletku. Práve som pozeral nejaký seriál na Netflixe, kde chlapík uspával práškom ľudí, zabil ich a ukradol im peniaze aj identitu. Napadlo ma že by klip mohol byť o chlapíkovi v strednom veku, ktorý je zaistený, všetko má a jeho záľubou je nalákanie mladých žien k nemu domov, kde ich okúzli, uspí a potom zabije. Taký sériový vrah,“ opisuje zápletku netradičnej a vtipnej lovestory Kuba.

„Lenže v tomto klipe narazí na mladé krásne dievča, ktorá naopak vyhľadáva starších bohatých mužov, nechá sa pozvať k nim domov, okúzli ich, uspí práškom a okradne. Je vám asi jasné, čo sa stane, keď sa títo dvaja nezbedníci stretnú,“ dodáva so smiechom.

Role týchto dvoch nezbedníkov si strihli špičky medzi českými hercami – Michal Dlouhý a Hana Vagnerová. „Michal Dlouhý je môj najobľúbenejší divadelný herec a pri písaní scenára som si spomenul na hru Válka Roseových, v ktorej bol úžasný. Bol voľbou číslo jeden a som nadšený, že do toho išiel. Na rolu tej slečny sme potrebovali niekoho, kto skvelo hrá, je sexy a pôjde úžasne do páru s Michalom,“ zdôvodňuje voľbu hercov Ryba. Vo videu sa na chvíľu objaví aj Michal Malátný z Chinaski.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Rybičky 48