Sting, Slipknot či Jana Kirschner? Tieto koncerty nás čakajú v novom roku!

Sting, Simply Red, André Rieu, Cirque du Soleil, Jana Kirschner či IMT Smile. Aj to sú umelci, ktorých vystúpenia by slovenskí diváci mohli vidieť tohto roku - ak to zase neprekazí koronavírus a protipandemické opatrenia.

06.01.2022 06:00
sting Foto: ,
Sting obnovil turné, ktoré začal už v roku 2019 a slovenský koncert odohrá v Košiciach.
debata

Podľa Janky Marczellovej z agentúry Vivien sa tento rok bude niesť v duchu zaujímavých zahraničných, ale aj domácich podujatí, a to nielen hudobných. Jednou z najväčších atrakcií by mal byť legendárny britský spevák a skladateľ Sting, ktorý v rámci turné My Songs (Moje piesne) pricestuje do Košíc. Jeho koncert je naplánovaný na 13. marca v Steel Aréne.

Sting, ktorý pred troma mesiacmi oslávil 70 rokov, pomenoval turné podľa svojho posledného albumu. Pôvodne sa naň vydal už v máji 2019, no pre pandémiu musel koncerty prerušiť. Košice teraz budú jeho štvrtou zastávkou na obnovenom turné.

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave by sa mal zase 7. mája konať koncert americkej pop-rockovej skupiny OneRepublic, ktorá vo svete predala už vyše 16 miliónov hudobných nosičov. Na podujatí predstaví najväčšie hity, ako aj novinky z albumu Human.

Na druhý pokus to v Bratislave skúsi holandský huslista, skladateľ a „kráľ valčíkov“ André Rieu. Známy virtuóz so stradivárkami z roku 1732, ktorý hrá so svojím 60-členným Orchestrom Johanna Straussa (najväčším súkromným orchestrom na svete), mal u nás a vo Viedni vystúpiť už vlani v novembri, ale zhoršujúca sa pandemická situácia ho donútila, aby koncerty odvolal.

„Toto rozhodnutie som spravil s bolesťou v srdci, pretože po 19 mesiacoch bez koncertov sme netúžili po ničom inom, ako vyskočiť na pódium a hrať,“ vysvetlil vtedy 72-ročný hudobník. Odložené predstavenie asi pre 7 000 divákov by sa malo uskutočniť 31. mája na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Vstupenky, ktoré si záujemcovia kúpili minulý rok, zostávajú pritom v platnosti.

Basgitarista skupiny Slipknot Alex Vanturella.... Foto: Facebook.com/ Alessandro Venturella
Alex Venturella, Slipknot Basgitarista skupiny Slipknot Alex Vanturella. Kapela vystupuje výhradne v maskách.

„Dobrú správu máme aj pre fanúšikov tvrdej muziky. Nespútaní muzikanti z formácie Slipknot, známi vystúpeniami v maskách, pricestujú do Bratislavy s európskym turné We Are Not Your Kind, na ktorom spolu s fanúšikmi oslávia úspechy posledného rovnomenného albumu,“ uviedla Marczellová. Premiéra tejto americkej metalovej kapely na Slovensku sa odohrá 3. augusta na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Na rovnakom mieste by sa mal 15. až 18. septembra predstaviť tiež vychýrený Cirque du Soleil (Cirkus slnka) z kanadského Montrealu. V júni 2020 síce následkom koronakrízy vyhlásil bankrot, ale s vystúpeniami neskončil.

„Diváci tohto podujatia sa môžu tešiť na nevídané akrobatické kúsky – či už na zemi, vo vzduchu, alebo prostredníctvom artistického náčinia. Artisti zo slnečného cirkusu publiku predstavia i ľudské marionety, trampolíny, héliový tanec vo vzduchu, ale aj klasické klaunovské kúsky ako žonglovanie, žartíky a omnoho viac,“ priblížila Marczellová.

Koncom roka by mala potom do Bratislavy zavítať obľúbená britská soulová skupina Simply Red. Na koncerte 3. decembra v NTC Aréne by mala predstaviť najnovší album Blue Eyed Soul, ale aj staršie hity zo svojho bohatého repertoáru.

Okrem zahraničných interpretov Marczellová upozornila na nový koncept koncertného klubu Offline Special Place. Ide o „spojenie dobrej muziky a netradičných priestorov“, čo by divákom malo priniesť nevšedný zážitok.

Úvodná séria týchto koncertov sa uskutoční v bratislavskom Kostole klarisiek. Už 17. februára tam vystúpi speváčka Jana Kirschner, o deň neskôr pop-rocková skupina Para a 19. februára kapela IMT Smile.

„Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na najznámejšie songy populárnych interpretov, ale aj na netradičné party verzie ich hitov. A keďže sa celý projekt bude niesť v klubovom duchu, po koncertoch budú pokračovať parties s Laci Strike DJ setom,“ uzavrela Marczellová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sting #Jana Kirschner #IMT Smile #Simply Red