Hit Be My Baby osirel. Zomrela speváčka Ronnie Spectorová

Vo veku 78 rokov zomrela americká speváčka Ronnie Spectorová, interpretka hitov 60. rokov Be My Baby, Baby, I Love You alebo Walking in the Rain. O jej skone dnes informovala agentúra AP s odvolaním sa na rodinu, podľa ktorej mala frontmanka skupiny Ronettes rakovinu.

12.01.2022 23:52
Ronnie Spector Foto: ,
Ronnie Spectorová na zábere z marca 2010.
debata

„Ronnie životom prešla s iskrou v oku, energickým prístupom, šibalským zmyslom pre humor a úsmevom na tvári. Bola plná lásky a vďačnosti,“ uviedla rodina umelkyne vo vyhlásení. Žiadne ďalšie podrobnosti neboli zverejnené.

Vďaka atraktívnemu vzhľadu, silným hlasom a tiež vplyvom skladateľskej a producentskej pomoci Phila Spectora sa zoskupenie Ronettes stalo jednou z najvýznamnejších dievčenských skupín, napísala agentúra AP. V Británii Ronettes koncertovali s Rolling Stones a spriatelili sa s Beatles.

„Nebáli sme sa byť sexy. To bol náš trik,“ uviedla Spectorová, rodená Veronica Bennettová, vo svojich pamätiach. „Vtesnali sme sa do tých najtesnejších sukní, ktoré sme našli. Potom sme vyliezli na pódium a vyhrnuli si ich, aby sme ešte viac ukázali nohy,“ rozviedla. „Čím hlasnejšie nám tlieskali, tým viac riasenky sme si nabudúce naniesli,“ napísala ďalej. „Nemali sme žiadnu hitovú dosku, ktorá by upútala pozornosť, takže sme museli zapôsobiť svojim štýlom,“ popísala počiatky skupiny v kluboch.

V roku 1963 sa kapela dostala na konkurz k spomínanému Philovi Spectorovi, ktorého si speváčka v roku 1968 vzala. Po podpise zmluvy s Phillies Records toho istého roku spievali ako sprievod iných skupín. O rok neskôr vydali debutový album Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica. Päť z dvanástich piesní sa dostalo do americkej hitparády Billboard.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #úmrtie #speváčka