Česko-slovenská kapela John Wolfhooker vydáva singel Singularity

Česko-slovenská alternatívno-rocková kapela John Wolfhooker vydáva nový singel Singularity s klipom a sci-fi námetom, ktorý postupne prestáva byť sci-fi a mení sa na realitu.

17.01.2022 10:00
John Wolfhooker Foto:
John Wolfhooker je štvorčlenná česko-slovenská rocková kapela z Prahy, známa energickými živými koncertami a odvážnym prekračovaním hraníc hudobných žánrov.
debata

Singularity vznikal súčasne s úspešným predchádzajúcim singlom Tidal Wave, ktorý kapela vydala minulý rok spoločne s Benom Cristovaom. Pôvodná myšlienka textu o vnútornom rozhovore so svojim emočným „JA“, ktoré má prevahu nad tým racionálnym (či sa vám to páči alebo nie) a my sa s tým musíme jednoducho naučiť žiť, v texte zostáva. Tvorci klipu, Pam Rabbit a bubeník Adrian Janeček v slovách našli aj iné vyjadrenie…

Vznikol klip s robotkou, ktorá ako zástupca modernej technológie vezme do rúk (samozrejme proti jeho vôli) život speváka kapely Martina Čupka v roli automechanika z blízkej budúcnosti. „Maťo je vo videoklipe za automechanika, čo je podobný paradox, ako keby mal jeleň šéfovať poľovníckej asociácii“, smejú sa ďalší členovia.

„Singularity je o upozornení na to, že nám pomaly, ale rýchlo začínajú vládnuť stroje, Skynet scenár 1:1 sa už deje.“ Odkazuje kapela s nadsádzkou na slávnu filmovú sériu. O klip sa tradične postaral Adrian Janeček s Alexandrou Hraškovou z FEROproduction, ktorí si tentokrát na pomoc s réžiou a scenárom prizvali speváčku Pam Rabbit. Hlavnej úlohy sa ujala Valentina Tran.

Oficiálny klip k piesni Singularity.

Hudobne sa kapela v Singularity do určitej miery vracia k svojim koreňom, ktoré obliekla do modernejšieho a tvrdšieho kabáta. Modernú kvalitu zvuku majú na svedomí opäť členovia kapely z najväčšej časti gitarista Rony Janeček s basákom a spevákom Filipom Vlčkom, ktorí stoja za finálnym mixom a masteringom. „Vďaka improvizácie dodnes nikto z kapely nerozlúštil, čo sa reálne deje v breakdowne skladby, ktorý je najviac heavy, čo kedy John Wolfhooker vytvorili“.

John Wolfhooker je štvorčlenná česko-slovenská rocková kapela z Prahy, známa energickými živými koncertami a odvážnym prekračovaním hraníc hudobných žánrov. Štvorica sa netají, že je ovplyvnená kapelami ako The Beatles, Periphery, My Chemical Romance, Bring Me The Horizon a Billy Talent, čo počuť z jej zvuku.

Ich piesne zahŕňajú žánre siahajúce od post hardcoru, pop punku či funku až po progresívny metal a moderný pop. Členmi skupiny sú spevák Martin Čupka , gitarista Rony Janeček, basgitarista a spevák Filip Vlček a bubeník Adrian Janeček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sci-fi #hudba #rock #John Wolfhooker