Kirschner, Šeban, Benetin a ďalších 40 hudobníkov rozpovie svoj príbeh v podcastovom seriáli

Vydavateľstvo Slnko Records spúšťa vlastnú podcastovú sériu. Postupne v nej odkryje príbehy viac ako štyridsiatich slovenských muzikantov, ktorí svojou tvorbou v ostatných dvoch dekádach formovali obraz vydavateľstva a ovplyvnili aj podobu domácej hudobnej scény.

05.02.2022 13:18
Cesty Slnka Foto:
Vydavateľstvo Slnko Records pripravuje sériu podcastov so známymi hudobníkmi a hudobníčkami.
debata

Podcast má názov Cesty Slnka. Prvý diel s hosťom Andrejom Šebanom mal premiéru vo štvrtok 3. februára.

Podcastový nápad vznikol pri príležitosti 20. výročia vydavateľstva. Všetkých respondentov, medzi nimi osobnosti ako Jana Kirschner, Juraj Benetin, Zuzana Homolová, Bene & Lyrik, Vladislav Šarišský, Dorota Nvotová či Katarzia, spovedá hudobníčka a zakladateľka Slnko Records Shina.

Andrej Šeban Čítajte aj Andrej Šeban tvorí kino pre uši

Rozhovory budú vychádzať v týždňovej periodicite a vždy sa opierajú o zlomové body, kedy mladého človeka prvýkrát pohltí svet hudby, prechádzajú cez prvé zážitky, kapely, školy, dozrievanie, albumy a končia v dnešných dňoch, ktoré sú také napínavé pre ďalší (nielen hudobný) vývoj.

Jana Kirchner a Separ Čítajte aj Akú skúsenosť majú Jana Kirschner a Separ so šikanovaním?

Vyvrcholením podcastov by mala byť kniha s veľmi osobnými príbehmi zo života muzikantov, pre ktorých sa hudba stala povolaním, alebo jej zasvätili svoj voľný čas. Vydanie je naplánované na jeseň 2022. Projekt z verejných zdrojov podporili Nadácia mesta Bratislavy, Bratislavský kraj a Fond na podporu umenia. Prvú časť podcastu – s hosťom Andrejom Šebanom si môžete vypočuť tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slnko Records