Justin Bieber bude na Szigete

K už známym headlinerom ako Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kings of Leon organizátori Szigetu pripadli do programu ďalšie hviezdy. Na budapeštianskom festivale v auguste zahrajú aj Justin Bieber, Calvin Harris, Tame Impala, Sam Fender, Anne-Marie, Steve Aoki, Folamour a mnoho ďalších.

22.02.2022 16:00
Sziget Foto:
Sziget festival privíta svetové hviezdy.
debata (1)

Festival sa koná na krásnom zelenom ostrove v centre Budapešti od 10. do 15. augusta 2022. Aktuálne sú v predaji 6– a 3-dňové permanentky, čoskoro pribudnú aj jednodňové lístky. Pozor, cena permanentiek sa čoskoro zvýši. Kompletné info je na stránke festivalu.

Justin Bieber pricestuje na Sziget festival v rámci svojho svetového turné, ktoré odštartoval pred pár dňami v USA. Bieber predstaví na Ostrove slobody viacero svojich nových skladieb z aktuálneho albumu Justice, ktorý vyšiel minulý rok v marci. Medzi nimi určite zaznejú aj hity ako Anyone, Ghost či celosvetový hit Peaches. Koncert, ktorý si nesmie nechať ujsť žiadny fanúšik, bude návratom Justina Biebera do Európy od jeho svetového turné v roku 2017.

Justin Bieber - Peaches ft. Daniel Caesar, Giveon

Svojím energickým vystúpením roztancuje festivalový ostrov aj britská popová senzácia Anne-Marie. Doteraz vydala dva štúdiové albumy – Speak Your Mind a Therapy, s obidvomi skvele bodovala v albumových aj singlových rebríčkoch. Anne-Marie je jednoznačne jednou z najväčších popových hviezd súčasnosti a fanúšikovia na Szigete sa môžu určite tešiť na jeden z najlepších koncertov tohto leta.

Marshmello & Anne-Marie - FRIENDS

Ku hviezdam tohtoročného festivalu sa pripojí aj austrálska kapela Tame Impala. Jej nenapodobiteľný psychedelický zvuk s nádychom synth-popu si fanúšikovia zamilovali počas poslednej dekády, a Tame Impala tak v súčasnosti patrí vo svete medzi najväčšie mená hudobného sveta. So zásobou hitov ako The Less I Know The Better, Let It Happen čo Borderline a mnohými ďalšími určite rozžiaria celú Budapešť.

Sziget festival Čítajte aj Sziget festival bude v roku 2022. O týždeň spustia predaj prvých vstupeniek

Ďalším prírastkom do programu Szigetu je jeden z najzaujímavejších pesničkárov súčasnosti Sam Fender. Stúpajúca hviezda britskej scény s druhým albumom Seventeen Going Under žne úspech na všetkých stranách, zároveň si dokáže vo svojich skladbách zachovať autenticitu a podávať osobnú a intímnu výpoveď o svojom dospievaní a ťažkostiach.

V line-upe Szigetu pribudli aj svetový DJi Steve Aoki a Calvin Harris, kultová španielska trapová umelkyňa BadGyal, parížsky producent Folamour, festivalová stálica Tourist, nemeckí indie-rockoví Milky Chance, britská speváčka a skladateľka Holly Humberstone a mnoho ďalších.

dua lipa Čítajte aj Popová hviezda Dua Lipa bude koncertovať na bratislavskom Tehelnom poli

Medzi najobľúbenejšie pódiá Szigetu patrí Colosseum aréna, ktorá sa počas festivalu stáva druhým domovom fanúšikov elektronickej hudby. Tí sa už teraz tešia na celosvetovo známu ruskú superstar DJku a producentku Ninu Kraviz, ktorú doplní aj nenapodobniteľný Seth Troxler či dánsky producent Kölsch a očakávaný b2b set enigmatického dua Denis Sulta a MellaDee.

zara larson Čítajte aj Do Bratislavy na Lovestream príde aj Zara Larsson

Sziget festival sa v roku 2022 uskutoční od 10. do 15. augusta na budapeštianskom ostrove Óbudai v širšom centre Budapešti. Sziget festival privíta každoročne stovky tisícok návštevníkov a jeho cieľom je priniesť počas šiestich dní tie najväčšie mená hudobnej scény z najrôznejších žánrov. Sziget však nie je len o hudobných zážitkoch: je o láske, umení a slobode vo všetkých podobách.

Je to hudobný a kultúrny festival, ktorý návštevníkom ponúkne jedinečné leto plné koncertov, umeleckého programu, predstavení, besied a mnoho ďalšieho. Návštevníci môžu navštíviť besedy či prednášky, pozrieť si divadelné a cirkusové predstavenie, alebo si zašportovať, len tak odpočinúť na pláži. Sziget v maďarčine znamená „ostrov“, samotný festival sa nachádza na nádhernom Óbudai ostrove v srdci Budapešti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sziget