Festival Pohoda organizuje v Bratislave koncert pre Ukrajinu

Festival Pohoda organizuje už túto nedeľu 27. februára od 15. h na bratislavskom Hlavnom námestí Koncert pre Ukrajinu / Концерт для України.

25.02.2022 09:00
koncert pre ukrajinu fin-04 Foto:
Koncert pre Ukrajinu bude v nedeľu o 15. h na Hlavnom námestí v Bratislave.
debata (1)

„Chceme ním vyjadriť solidaritu s ľuďmi na Ukrajine. Slobodné umenie sa najlepšie rozvíja v slobodných krajinách a vieme, že o to isté sa snažia aj naši priatelia na Ukrajine. Každoročne na Pohode vystupujú skvelí ukrajinskí umelci a umelkyne, prichádzajú k nám zástupcovia ich médií, mnohí návštevníci a máme tiež skvelé vzťahy s promotérmi. Chceme im aj takto všetkým odkázať, že v týchto ťažkých chvíľach sme s nimi. Mimochodom, je zrejmé, že ak by sa podobný útok týkal Slovenska, jedným z prvých cieľov by bolo trenčianske letisko, ktoré slúži aj na mnohé civilné aktivity, vrátane nášho festivalu.“ hovorí riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Prvou zverejnenou účinkujúcou nedeľňajšieho koncertu je ukrajinská DJ-ka Miklei, ktorá žije na Slovensku. Ďalšie mená zverejnia organizátori čoskoro na webe Pohody a facebookovom evente Koncertu pre Ukrajinu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda festival #Ukrajina