Rozišli ste sa počas pandémie? Nie ste sami

Štvorica slovenských hercov natočila videoklip, v ktorom zobrazujú párové konflikty v domácnosti. Počas pandémie stúpla v Európe krivka rozvodovosti o 122 % a na to reaguje skladba “Sedíme doma” od skupiny Filip Jánošík a Hotoví Umelci. Svoj debutový album Povedz loď pokrstia 15. marca v Bratislave a 18. marca v Banskej Bystrici.

08.03.2022 06:00
Sedíme doma Foto:
Snímka z videoklipu k piesni Sedíme doma.
debata

Filip Jánošík a Hotoví Umelci hrajú "zbojnícky rakenrol, pričom gitarové sóla nahradil cimbal a modernú elektroniku ešte modernejšia harmonika. V jednoduchých textoch o komplikovanom živote satirizujú všetky formy hnevu, rasizmu, xenofóbie, homofóbie, a to zväčša z pohľadu 1. osoby, lebo nechcú nikomu kázať,” píše sa o kapele na ich webstránke.

V novom videoklipe k raegge-folklórnej skladbe Sedíme doma hrá Marek Geišberg s hereckou partnerkou Adou Juhasovou. Druhý pár tvorí Janka Kvantíková, známa z filmov Šarlatán, Jozef Mak či seriálu Slovania. Jej partnera hrá Andrej Remeník, ktorý sa slovenskému divákovi predstavil napríklad v roli Jána Kuciaka vo filme Sviňa (2020).

Videoklip k piesni Sedíme doma.

Skladba pochádza z 2. časti debutového albumu Povedz Loď, ktorý Filip Jánošík a Hotoví Umelci pokrstia s frontmanom skupiny Para, Laskym, a s rapperom Supom (Moja reč) už 15. marca o 19:00 v Bratislave (Castle Art House Zámocký dom) a 18. marca o 20:00 v Banskej Bystrici (Klub 77).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #videoklip #hudba #Marek Geišberg #Andrej Remeník #Jana Kvantíková #Filip Jánošík a Hotoví Umelci #Ada Juhasová