V Modre bude benefičný koncert pre Ukrajinu a utečencov

Trinásť slovenských hudobníkov a zoskupení sa spojí na benefičnom koncerte pre Ukrajinu, ktorý sa uskutoční v nedeľu popoludní pred kultúrnym centrom v Modre. Cieľom je prispieť na dlhodobé zabezpečenie potrebnej pomoci pre ukrajinských utečencov, ktorí sa rozhodli zostať v tomto meste. Koncert bude možné sledovať aj on-line.

26.03.2022 16:00
Peter Lipa Foto: ,
Na benefičnom koncerte v Modre sa predstaví aj džezový spevák Peter Lipa.
debata

Na pódiu sa predstavia napríklad speváci Peter Lipa, Dorota Nvotová, domáca kapela Bukasový Masív, skupiny Para, Le Payaco i projekt Bolo nás jedenásť.

„Jedinečnosť ukrajinských ľudových piesní predstaví súbor Tarasa Ševčenka, ktorý sa venuje ukrajinsko-rusínskej hudbe a dramatickej tvorbe na Slovensku už takmer päť dekád,“ priblížil Ján Sklenár z Kultúrneho centra Modra. Chýbať nebude ani pezinský chrámový zbor Ad Una Corda či detský folklórny súbor Magdalénka.

Benefičný koncert vznikol spoluprácou viacerých občianskych aktivistov a modranského kultúrneho centra s podporou mesta Modra. Od vypuknutia vojny mesto zabezpečuje utečencom základné potreby, napríklad ubytovanie, stravu, hygienické potreby, školskú výučbu či lekársku starostlivosť.

Mesto zároveň zriadilo aj transparentný účet s názvom Mesto Modra – pomoc pre Ukrajinu, na ktorý môžu ľudia prispievať počas koncertu. Prispieť bude možné aj v hotovosti na mieste. Koncert sa začína o 15. h.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Modra #benefičný koncert #Koncert pre Ukrajinu