Zomrel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins. Mal 50 rokov

Vo veku 50 rokov zomrel dlhoročný bubeník americkej rockovej skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins. Skupina to oznámila na svojom twitterovom účte.

26.03.2022 09:45 , aktualizované: 27.03.2022 13:23
Taylor Hawkins Foto: ,
Taylor Hawkins počas koncertu Foo Fighters v septembri 2019.
debata (2)

„Rodina Foo Fighters je otrasená tragickou a predčasnou stratou milovaného Taylora Hawkinsa,“ uviedla skupina. „Jeho hudobný duch a nákazlivý smiech s nami zostane navždy,“ dodala.

V nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na kolumbijské orgány informovala, že v tele Hawkinsa našli vyšetrovatelia psychotropné látky vrátane marihuany, opioidov, liekov proti úzkosti a antidepresív. „Toxikologické testy moču vykonané na tele Taylora Hawkinsa odhalili podľa predbežných informácií desať typov látok,“ vrátane Tetrahydrokana­binolu (THC) – ktorý sa nachádza v marihuane – antidepresív, liekov proti úzkosti (benzodiazepínov) a opioidov, uviedli vyšetrovatelia vo vyhlásení, pričom však neuviedli, či tieto látky spôsobili smrť 50-ročného Hawkinsa.

Úrad starostu Bogoty informoval, že miestna záchranná služba bola v piatok v noci privolaná k pacientovi, „ktorý sa sťažoval na bolesti hrudníka.“ Lekár sa pacienta pokúsil oživiť, avšak neúspešne a nakoniec konštatoval smrť, dodal úrad, bez uvedenia príčiny smrti.

Podľa agentúry AP bol Hawkins zrejme najvýraznejším členom skupiny po frontmanovi Daveovi Grohlovi. Objavoval sa po jeho boku pri rozhovoroch a hrával dôležité role vo videoklipoch kapely.

Hawkins pôsobil v skupine Foo Fighters od roku 1997, kedy vystriedal jej pôvodného bubeníka Williama Goldsmitha. Skupina Foo Fighters vznikla v roku 1994 a tento rok v júni by mala vystúpiť aj na Slovensku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Foo Fighters #bubeník