Skupina Billy Barman vyráža na Zero Tour 22 s novou basgitaristkou

Skupina Billy Barman vyráža na Zero Tour 22. Po štyroch rokoch sa kapela vracia do klubov aj s novou basgitaristkou.

29.03.2022 15:00
Billy Barman Foto:
Zostavu Billy Barman osviežila nová basgitaristka Laura Jašková (vľavo).
debata

Začína 15. apríla v Martine, ďalšími zastávkami budú Trnava (16. 4.), Bratislava (20. 4.), Žilina (22. 4.), Banská Bystrica (23. 4.), Košice (29. 4.), Prešov (30. 4.), Trenčín (6. 5.) a Nitra (3. 6.).

Pred dvomi rokmi vydala skupina svoj ostatný album Zlatý vek a chcela s ním vyraziť na klubové turné. Prišla však pandémia a turné sa dvakrát preložilo, až sa ho napokon kapela rozhodla úplne zrušiť. Billy Barman na turné Zero začínajú novú kapitolu svojej existencie.

„Máme pocit, ako by sme začínali od nuly, a takisto od nuly začína klubová scéna na Slovensku, zaslúži si trochu nakopnúť,“ vysvetľuje názov turné spevák Juraj Podmanický.

skupina Billy Barman Čítajte viac Billy Barman: Potrebovali sme sa niekam posunúť

Do klubov sa vracajú po štyroch rokoch spolu s novou basgitaristkou Laurou Jaškovou (známou ako Meowlau), ktorá sa stala členkou kapely v septembri. „Mať v kapele Lauru je niečo, čo nám môže zvyšok scény potichu a pokojne aj nahlas závidieť. Je to nielen vynikajúca inštrumentalistka, ale aj úžasná ‚parťáčka‘. Myslím, že sme si sadli ľudsky aj hudobne, o čom sa budú môcť ľudia presvedčiť pri prvej skladbe, ktorú čoskoro vydáme,“ uviedol bubeník Matej Ruman.

Radio_Head Awards Čítajte viac Udelili prvé tohtoročné ocenenia Radio_Head Awards

Kapela na turné predstaví aj úplne nový singel Zero, ku ktorému práve nakrúca videoklip. Skladba by mala mať premiéru tesne pred začiatkom turné. V niektorých mestách vystúpia ako predskokani Curly Simon, respektíve Sam Handwich, o after sa postarajú Multipla Selektors. V Bratislave zahrá DJ Yanko Kral.

Skupina Billy Barman vznikla v roku 2008 a na konte má albumy Noční jazdci (2010), Modrý jazyk (2013), Dýchajúce obrazy (2016) a Zlatý vek (2020). Získala niekoľko ocenení Radio_Head Awards, medzi nimi aj album roka za svoj posledný počin.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Billy Barman