Podpolianske osvetové stredisko sa zapojí do pomoci utečencom

Ženský spevácky zbor i fujaristi budú súčasťou benefičného koncertu pre Ukrajinu na Zvolenskom zámku. Informoval o tom Jaroslav Černák, riaditeľ Podpolianskeho osvetového strediska (POS) vo Zvolene, ktoré akciu organizuje.

30.03.2022 17:00
Zvolenský zámok Foto:
Zvolenský zámok
debata

Podujatie bude jedným zo série koncertov na podporu vojnou sužovanej Ukrajiny. Černák pripomenul, že sa uskutoční 8. apríla o 17. h v Kráľovskej sieni Zvolenského zámku. Celý výťažok Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) venuje na pomoc ľudom z Ukrajiny. Predaj vstupeniek bude na mieste.

Kultúrne inštitúcie, ktorých zriaďovateľom je BBSK, sa zapojili do pomoci utečencom benefičnými podujatiami počas nasledujúcich víkendov do 1. mája. Celý výťažok zo vstupného i honorárov poputuje charitatívnym a neziskovým organizáciám, ktoré pomáhajú utečencom.

Ewald Danel Čítajte viac Na koncertoch Slovenského komorného orchestra zaznie Vivaldi a Piazzolla

„Krajské knižnice sme požiadali, aby pri nákupe kníh z účelových finančných prostriedkov kraja zohľadnili aj nákup literatúry pre deti a mládež v ukrajinskom jazyku,“ povedal vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

Okrem POS sa zapojili aj Bábkové divadlo na Rázcestí, Divadlo Štúdio tanca, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského a Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella. Program je dostupný a pravidelne aktualizovaný na webových stránkach divadiel, podobne majú svoj program zverejnený aj múzeá a galérie.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Banskobystrický kraj #Zvolenský zámok #spevácky zbor #Koncert pre Ukrajinu