Vokálna formácia 4 Tenoři vystúpi na Slovensku

Vokálna formácia 4 Tenoři vystúpi v rámci jarných a letných mesiacov na dvadsiatich koncertoch v Čechách a na Slovensku.

20.04.2022 16:00
4 Tenoři Foto:
4 Tenoři.
debata

Osem z nich pripravuje aj na Slovensku, prvým bude vystúpenie 29. apríla v Historickej radnici v Košiciach, ďalšími budú koncerty v Lučenci, Ružomberku, Banskej Štiavnici, Kežmarku, Nových Zámkoch, Trenčíne a 16. júna na Bratislavskom hra­de.

Okrem toho spoločne s ďalšími významnými osobnosťami českej a slovenskej populárnej hudby vzdajú hold Karlovi Gottovi na špeciálnych spomienkových koncertoch, ktoré sa uskutočnia 19. a 20. júna v pražskej O2 aréne. TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

4 Tenoři Čítajte viac 4 Tenoři: Sme vyťažení, ale baví nás to

Vokálna formácia 4 Tenoři je mimoriadnym hudobným projektom na scéne českej pop-music. Zoskupenie tvoria dvaja držitelia ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národného divadla: Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž.

4 Tenoři - Už z hor zní zvon.

Štyroch osobitých spevákov spojila láska k muzikálom a filmovým melódiám, ale i obdiv k maestrovi Karlovi Gottovi. Každý z nich má vlastnú úspešnú sólovú kariéru, ale vo štvorici sa výborne dopĺňajú, ich hlasy spolu skvelo ladia a získavajú si čoraz viac poslucháčov.

Pôvodne plánované vianočné koncerty 4 Tenorov v pražskom Forume Karlín, ktoré mali byť symbolickým medzníkom po vydaní ich debutového albumu, oceneného Zlatou platňou Supraphonu, sa pre pandémiu po niekoľkých presunoch uskutočnia na Deň matiek 8. mája.

Na týchto koncertoch, ktoré sú zatiaľ najväčšími v histórii 4 Tenorov, zaznejú filmové a muzikálové skladby, piesne Karla Svobodu i niekoľko noviniek z pripravovaného albumu. Spevákov bude sprevádzať Unique Quartet a Orchester 4 Tenorov.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #4 Tenori