Heľenine Oči si dali za úlohu rozosmievať. Pozriete si videoklip k Divokému východu

Živelné zoskupenie Heľenine Oči odštartovali novou skladbou netradičné odpočítavanie príchodu nového albumu CIRKUS22. Pre fanúšikov si prichystali zverejňovanie videoklipov na týždennej báze. Prvé video venovali piesni Divoký východ.

02.05.2022 17:00
Heľenine oči Foto:
Heľenine Oči odštartovali odpočítavanie do vydania nového albumu videoklipom k skladbe Divoký východ.
debata

„V kinách a na obrazovkách vidíme filmové spracovania divokého západu a pritom na Slovensku máme nespútaný divoký východ. Chceli sme dať do pozornosti, že v piatok podvečer sa začnú diať na východnom Slovensku divoké veci. Treba si vedieť spraviť srandu najmä sám so seba,“ približuje frontman kapely Martin Mihalčín.

Autorom piesne je gitarista zoskupenia Igor Polorecký. Na novinke majú autorské piesne viacerí členovia kapely. „Pocit z počúvania albumu je vďaka tomu pestrí,“ hovorí Mihalčín. „Igor poslal prvotný nápad a prvú slohu, ja som pridal melódiu, text refrénu a party na violu. Následne, tak ako všetky naše skladby, prešla rukou šikovného producenta Adama Kuruca, s ktorým spolupracujeme na celom albume,“ dodáva spevák.

Dvojica sa delí aj o autorstvo textu. „Igor otextoval slohy a autorom refrénu som ja, bola to taká príjemná spoločná kolaborácia a výsledok už musia posúdiť ľudia. Mne osobne sa to páči hlavne preto, že je to veselé a trochu iné ako ostatné piesne na pripravovanom albume,“ vraví hudobník.

pohoda-den-fm-cover-event Čítajte viac Pohoda deň_FM bude po troch rokoch opäť pre verejnosť

Prešovské zoskupenie natáčanie videoklipu zverilo do rúk Petra Rončíka. „Peťo je náš bývalý gitarista a kamarát a spolupracuje sa s ním výborne,“ teší sa hlas Heľeniných Očí zo spolupráce. Klip vznikol v prešovskom podniku Lokal a v uliciach mesta Prešov a zobrazuje bujarú piatkovú zábavu. „Dali sme si v piatok poriadnu žúrku v Prešove a dúfame, že šantenie vyčarí úsmev na tvárach našich fanúšikov,“ vyzýva spevák fanúšikov, nech sa pozeraním klipu zabávajú spolu s kapelou.

HEX 2 Čítajte viac Prešovčania si so skupinou Hex zresetovali hlavu

„Dali sme si predsavzatie, že sa budeme v tejto dobe snažiť vyčariť ľuďom úsmev na tvári tak často, ako sa bude dať a preto sme sa rozhodli dať si šialenú úlohu a natočiť 11 klipov za 20 dní, pričom si celú produkciu budeme riešiť sami. Mojou úlohou bolo písanie scenárov, lokácie a kasting, chlapci z kapely sa podieľali na všetkom ostatnom. Prevzali aj úlohu filmového štábu pri realizácii – zháňali a vyrábali rekvizity a kulisy, svietili, učili sa choreografie, vybavovali, čo bolo potrebné… no proste, bola to 20 dňová šialená jazda,“ prezrádza Mihalčín. Fanúšikov tak v krátkej dobre čaká množstvo nových videoklipov.

Album CIRKUS22 uzrie svetlo sveta po zverejnení všetkých jedenástich videoklipov, ktoré bude kapela odhaľovať v týždňových intervaloch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Heľenine oči