Do Rockandrollovej siene slávy vstupuje raper Eminem aj Lionel Richie

Rockandrollová sieň slávy oznámila v stredu mená nových umelcov a hudobných manažérov, ktorí do nej budú uvedení na novembrovej ceremónii. TASR správu prevzala od staníc CNN a BBC.

05.05.2022 12:18
Eminem Foto: ,
Raper Eminem je v hiphopovom žánri dávno pojmom.
debata

Medzi novými interpretmi figurujú Lionel Richie, Eminem, Carly Simonová, Duran Duran, Eurythmics, Judas Priest či Harry Belafonte. Pocty sa dočkalo i producentské duo Jimmy Jam a Terry Lewis, ako aj trojica osobností zo zákulisia hudobného šoubiznisu.

„Každý z tejto rôznorodej skupiny ocenených mal výrazný vplyv na mládežnícku kultúru a pomohol zmeniť smerovanie rockandrollu. Ich hudba pohla generáciami a ovplyvnila mnohých ďalších umelcov,“ uviedol John Sykes, šéf siene slávy sídliacej v americkom meste Cleveland.

Porota tento rok vyberala zo 17 interpretov. Na to, aby mohli byť jednotlivec alebo skupina uvedení do siene slávy ako interpret, musí vydať svoju prvú komerčnú nahrávku najmenej 25 rokov pred prvou nomináciou. Eminem tak uspel hneď na prvýkrát, pričom svoju prvú nomináciu premenili na úspech aj Partonová, Richie a Duran Duran.

Slávnostný večer sa uskutoční 5. novembra v aréne Microsoft Theater v Los Angeles. Záznam ceremónie neskôr odvysielajú stanice HBO a HBO Max. TASR prináša prehľad všetkých nových členov, ktorých v roku 2022 uvedú do Rockandrollovej siene slávy:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eminem #duran duran #Lionel Richie