Skupina Para má nové skladby a vystúpi na bratislavskom Majálese

Po štyroch rokoch od vydania úspešného albumu Našou krajinou prichádza skupina Para s novým singlom, ktorý dostal názov To okolo nás. Hudbu dodal Matej Starkov, text Matúš Vallo, spoluautorkou novinky je Jana Kirschner.

05.05.2022 17:00
para Foto: ,
Para vystúpi už tradične na Bratislavskom majálese.
debata

„Matúšova manželka Linda je našou manažérkou a zároveň aj manažérkou Jany Kirschner, takže spolu trávia nejaký čas. Keď Matúšovi napadne nejaká skladba a Janke sa zapáči, tak rada pomôže a rozvinie ju. Ona je majster v spevoch a rôznych melódiách, ktoré nás nie vždy napadnú, či už dodať text, ktorý by sa hodil, takže v tomto sa vhodne doplňujú,“ uviedol pre TASR spevák skupiny Lasky.

Základnú melódiu novej skladby priniesol bývalý gitarista skupiny Matej Starkov, spevácku linku k nej následne vymyslel Matúš. Finálna verzia piesne sa nahrávala začiatkom roku neďaleko Považskej Bystrice v štúdiu Birdland Studios uprostred nádhernej prírody Manínskej tiesňavy, kde mala skupina absolútny kľud a plne sa mohla koncentrovať na nahrávanie. O text skladby sa postaral Matúš Vallo spoločne s Janou Kirschner.

„Text vznikal priamo s hudbou, potom som ho poslal Janke, ktorá je absolútne skvelá na prácu s textom a jeho melódiou. Dbali sme na to, aby každé slovo v texte malo nielen svoj význam, ale aj dobre znelo. To okolo nás je pesnička o zmierení, ktorá samozrejme v udalostiach, ktoré sa teraz dejú, dostala trošku iných charakter,“ doplnil basgitarista skupiny Matúš Vallo.

PARA Čítajte viac Skupina Para oživila starý song Doma dobre

Videoklip ku skladbe sa nakrúcal na rôznych miestach hlavného mesta, jeho režisérom je Braňo Špaček. Ten rozhodol, že každého jedného člena skupiny, vrátane Jany Kirschner, bude snímať na kolobežke. Ide vôbec o prvú vizuálnu spoluprácu Pary a Braňa, ktorý v minulosti skupine počas nahrávania albumu Brutálna zostava poskytol gitarový riff do skladby S tebou.

Pieseň To okolo nás vychádza ako digitálny maxisingel, ktorého súčasťou je aj ďalšia nová skladba s názvom Stane sa. Fanúšikovia si novinky budú môcť vypočuť aj naživo už 6. mája na Bratislavskom majálese, kde skupina vystúpi aj s novým gitaristom Petrom Hraběm. Ďalší koncert odohrá kapela 21. mája v Novom Meste nad Váhom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Para #matúš vallo #bratislavský majáles #Jana Kirchner