Album Prichytený pri živote skupiny Team vychádza v reedícii

Prichytený pri živote je druhý album legendárnej slovenskej rockovej skupiny Team z roku 1989. Tento album nadviazal na mimoriadne úspešný debut skupiny, vďaka čomu sa Team zaradil medzi absolútnu špičku, vypredával športové haly, dosahoval stotisícové predaje a trikrát zvíťazil v československej ankete Zlatý slávik. V týchto dňoch vychádza reedícia albumu na LP a CD nosiči.

24.05.2022 15:00
Palo Habera Foto: ,
Spevák skupiny Team Pavol Habera.
debata

Album ponúka 13 piesní, sú nimi Koľko je takých slov, Zas mi chýbaš, Ženy v čiernom, Minca vo vzduchu, Štatistika švihnutých, Lietam v tom tiež (Prichytený pri živote), V karaváne dní, Diera do sveta, Ten krátky nápis, Pieseň pre nesmelých, Nech žije úspech, Prievan v peňaženke, Jeden kabát, jedna koža, jedna tvár.

Album nahrala skupina v zložení Dušan Antalík (elektrická a akustická gitara, zbor), Milan Dočekal (klávesové nástroje, zbor), Pavol Habera (sólový spev, zbor), Bohuš Kantor (klávesové nástroje, zbor), Erich Siegel (bicie nástroje), Ivan Válek (basová gitara, zbor), Václav Patejdl ako hosť (klávesové nástroje).

Team sa na albume predstavuje vo svojej najlepšej autorsko-interpretačnej zostave vrátane speváka Pavla Haberu, textárov Dušana Heviera, Petra Uličného a producenta aj spoluautora hudby Júliusa Kinčeka. Album zdobia hity ako Prievan v peňaženke či Lietam v tom tiež, ktoré dodnes patria ku kmeňovému repertoáru skupiny.

Team - Ženy v čiernom

„Druhý album musí potvrdiť úspech prvého, ináč je dlhodobá kariéra interpreta ohrozená. Skupina Team toto nepísané pravidlo šoubiznisu svojím albumom Prichytený pri živote naplnila vrchovato a zaradila sa vďaka nemu k stáliciam československej modernej populárnej hudby, čo vyvrcholilo trojnásobným víťazstvom v ankete Zlatý slávik na prelome 90. rokov minulého storočia,“ hovorí spoluautor a producent albumu Július Kinček.

O hitoch skupiny textár Daniel Hevier pre TASR povedal: „To je naozaj veľmi silný zážitok, som za to veľmi vďačný. Keď sme mali šnúru Paľo Habera a Team, boli tam starí rodičia, rodičia a už aj vnuci. Zopár tých pesničiek stále žije, v tom je to pre autora satisfakcia, niečo sa nám podarilo, vytvoriť niečo také, čo prežije pár rokov. Možno prežije aj nás a ja som za to nesmierne vďačný, že som sa takej milosti mohol dožiť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #album #reedícia #Team