Kapela Nocadeň odohrala v Bratislave koncert a prevzala si dve zlaté platne

Košická kapela Nicadeň získala naraz dve zlaté platne za predaj svojich albumov. Na koncerte v bratislavskom klube Randal, ktorý sa uskutočnil v sobotu 28. mája, ich odovzdala zástupkyňa vydavateľstva Warner Music.

31.05.2022 14:00
Nocadeň Foto:
Kapela Nocadeň si prevzala si dve zlaté platne od vydavateľa.
debata

Úspešným predajom sa pýši siedmy štúdiový album Auróra, pre ktorý je zlatá platňa už druhým významným ocenením. Album z roku 2019 totiž získal v nasledujúcom roku cenu českej hudobnej akadémie Anděl v novej kategórii Najlepší album a stal sa tak historicky prvým víťazom v tejto kategórii. Koncom minulého roka vyšiel album aj na vinyle.

A práve albumu Auróra bol prispôsobený bratislavský koncert, v rámci ktorého Rasťo Kopina, Róbert Kopina, Peter Gufrovič a Boris Mihálik ponúkli návštevníkom najväčšie hity z tejto platne. Nechýbali tak živé verzie piesní Svitanie, Domino, Architekti šťastia, Labyrint a samozrejme titulná Auróra.

Druhú zlatú platňu si Nocadeň prevzali za výberový album Introspekcia (2017), ktorým rekapitulovali vtedajších 20 rokov na hudobnej scéne. Pochádza z neho singel Čítaš mi z pier s hosťujúcou speváčkou Linou Mayer, špeciálne semiakustické verzie hitov Havran a V nás a kompletný prierez dovtedajších hitov kapely.

Nocadeň - Labyrint

Vydavateľstvo už malo pre Nocadeň zlaté platne prichystané dlhší čas, čakalo iba na ten správny moment, kedy sa kapela bude môcť znova vrátiť na koncertné pódiá a ocenenia si slávnostne prevziať z rúk Renáty Tomášovej:

„Teším sa, že ste konečne mohli vyjsť na pódium a zahrať si, a ja som mala tú možnosť vám predať tieto úžasné zlaté platne. Ďakujeme, že ste v našom vydavateľstve Warner Music.“

„Ďakujeme, že môžeme byť v tomto vydavateľstve. Konečne sa cítime ako doma,“ zareagoval Rasťo Kopina a zároveň dodal: „Posledné dva pandemické roky sme trénovali hlavne našu trpezlivosť, v podstate aj tento akt odovzdania Zlatých platní bol skúškou našej trpezlivosti. Ale na to sme si za 25 rokov na scéne už zvykli. Sme bežci na dlhé trate, a preto máme vytrvalosť v našej DNA.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Nocadeň