Čomu verí Katka Knechtová?

Populárna speváčka Katka Knechtová vlani prišla s letným hitom Rezonancia, teraz vydáva novú tanečnú pesničku s názvom Verím. Autorkou hudby je Katka Knechtová, text pre ňu napísal Vlado Krausz.

05.06.2022 15:31
Katka Knechtová Foto: ,
Speváčka Katka Knechtová.
debata
Video
Populárna speváčka hovorí o svojej novej tanečnej piesni s názvom Verím.

Aká je vaša nová skladba?

Pokračujem v trende tanečných pesničiek, hoci je to pre mňa netypické, lebo vnútorne som skôr tvorca balád. Možno vás to prekvapí, ale novinka Verím bola pôvodne balada a v štúdiu sme ju trocha "prehli cez koleno“ a spravili z nej so spoluproducentom Vladom Randym Gnepom peknú tanečnú vec. Na jeseň mám však v pláne zverejniť skladbu v akustickej verzii spev a klavír.

O čom v nej spievate?

Je pre ľudí, ktorí počas uplynulých dvoch rokov a po vypuknutí vojny stratili nádej, boja sa o dačom snívať, mať nejaké predstavy o svojom živote. Pieseň Verím je odkaz, aby to nerobili. Sama som to zažila, takže je to trocha aj moja vlastná terapia, aby sme znova začali veriť, že zažijeme pekné veci, naučili sa tešiť sa na nové začiatky, mať svoje sny.

Katarína Knechtová - VERÍM

Pre hudobníkov bola pandémia veľmi zlým obdobím, nemohli ste vystupovať pred divákmi, teraz však už chystáte živé koncerty a budete aj na podujatí Folklór vo fraku. Čo je vám bližšie: folklór alebo frak?

Mne sa páči práve toto spojenie, je to zaujímavý projekt. Čím som staršia, tým viac ma folklór fascinuje. Narodila som sa do prostredia, kde sa ľudové piesne stále spievajú, mám ich rada. Folklór je naše kultúrne dedičstvo a páči sa mi, že stále žije, dokonca posledné roky prežíva svoju renesanciu, priťahuje mladú generáciu. Je to veľmi zaujímavý žáner aj pre mňa ako speváčku, pretože ma učí úplne inému prístupu ku spievaniu, mám pred ním rešpekt. Som človek, ktorý rád rozdáva energiu, takže v ľudovej piesni sa cítim ako ryba vo vode.

Katka Knechtová Rezonancia 3 Čítajte aj Knechtovú k novej piesni inšpiroval príbeh mosta

Nedávno ste sa stali krstnou mamou posledného albumu Mekyho Žbirku, naspievali ste spolu aj dueto Skúška snov. Vy ste vlani oslávili štyridsiatku – bola to aj pre vás "skúška snov“?

Myslím, že to patrí ku každému veku, že si človek skúša nastaviť zrkadlo a premýšľa o svojom živote. Pravda je, že v živote ženy sú všetky dekády pomerne rozhodujúce. Ale keď to prišlo a už som tú štyridsiatku prekročila, prestala som riešiť vek.

Čomu teda veríte?

Verím v dobro a v lásku, verím, že bude dobre a zajtrajšok bude pekný.

Teraz vás čaká koncertná šnúra, takže príde radostné obdobie.

To určite, veľmi sa teším na divákov, na živé koncerty, konečne sa budeme môcť slobodne nadýchnuť, teším sa na tú výmenu energie, ktorá ma nabíja. Ale teším sa aj na dovolenku!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katka Knechtová