Štadión už nie je len očkovacie centrum. Ovládla ho Dua Lipa

Len jedno pódium, žiadne stanové mestečká, ani nekonečné parkoviská. Festival Lovestream na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave však dokáže prekvapiť. Festival by počtom stánkov s jedlom a pitím mohol pokojne konkurovať aj najväčšiemu festivalu na Slovensku, Pohode.

12.06.2022 09:30
DUA LIPA Foto: ,
Speváčka Dua Lipa na festivale Lovestream. Bratislava. 11. jún 2022
debata

Celé okolie štadióna je na víkend oplotené. Okolité ulice sú uzavreté a doprava sa nezaobišla bez obmedzení. Premávka je však v okolí plynulá, no ulice strážia policajti. Zatiaľ tvrdia, že „prípady narušení doposiaľ nezaznamenali“. Inak sa všade nesie hudba a medzi návštevníkmi prevládajú mladí ľudia – tínedžeri.

Pre hlavné mesto je to prvá veľká akcia od uvoľnenia protipandemických opatrení, no Lovestream Festival sa ani zďaleka nedá porovnávať s podujatiami na Tyršovom nábreží.

Speváčka Dua Lipa ako headlinerka festivalu... Foto: Pravda, Ivan Majerský
DUA LIPA Speváčka Dua Lipa ako headlinerka festivalu Lovestream zaplnila štadión.

Národný futbalový štadión donedávna slúžil, ako očkovacie centrum, skloňovalo sa aj jeho využitie na poľnú nemocnicu. Druhý júnový víkend však slúžil na to, načo bol pôvodne vybudovaný. Na zábavu davov.

Plný štadión

V prvý deň festivalu, teda v piatok, zabávali ľudí stálice česko-slovenskej scény. Čechomor, Heľenine oči, Kryštof, Lucie či IMT Smile síce rozbehli festivalovú atmosféru, no nezaplnili hraciu plochu štadióna bratislavského Slovanu ani z tretiny.

LOVESTREAM Festival, Bratislava, 1. deň Čítajte viac Letné festivaly sú späť, nasajte atmosféru LOVESTREAM-u

Sobota bola však dôkazom toho, že elektronická a popová hudba má svojich fanúšikov. Podľa informácií denníka Pravda sa ich zišlo približne 17-tisíc, no oficiálne číslo musí ešte potvrdiť organizátor.

V sobotu sa predstavili svetové hviezd ako Zara Larsson, Lost frequencies, Zoe Wees a Rare Americans. Práve Larssonovej meno v sobotu v podvečer najviac na štadióne rezonovalo. Švédska speváčka a skladateľka prekvapila, keď zahrala aj cover piesne od jej rodáčky Agnehtas Fältskogovej z kapely ABBA – Lay All Your Love On Me.

Medzi jednotlivými predstaveniami sú minimálne pauzy a tímy technikov majú zhruba 15 minút, aby stage prestavali.

Po Zare prebral pódium Felix De Laet známy ako Lost Frequencies, teda belgický house DJ. Na pódium pritiahol aj prekvapenie v podobe speváka Caluma Scotta. Práve s ním má DJ jeho tohtoročný hit Where Are You Now.

Mnohí však merali cestu na Festival Lovestream kvôli 26 ročnej britskej speváckej dive Dua Lipe. Tá na Slovensko priletela už 10. júna a jej fanúšikovia ju mali šancu stretnúť v uliciach hlavného mesta.

Speváčka Dua Lipa na koncerte v rámci festivalu...
Speváčka Dua Lipa na koncerte v rámci festivalu...
+8Na snímke koncert speváčky Dua Lipa na hudobnom...

Dua Lipa a jej tanečná družina

Bolo to jej druhé festivalové vystúpenie tento rok a vôbec prvé na Slovensku. Pódium pre ňu chystali viac ako hodinu.

Po 22. hodine prišla na stage kapela, štvorčlenný spevácky zbor, viac ako dvadsať tanečníkov a nakoniec aj polonahá speváčka v striebornej minisukni.

Jej set trval hodinu a pol no zazneli hity ako Cold Heart, ktorý spolu s ňou naspieval Elton John, či singel z roku 2018, One Kiss, na ktorom spolupracovala s Calvinom Harrisom. Práve tento singel sa v posledných dňoch stal neoficiálnou hymnou anglického futbalového tímu Liverpool.

Dua Lipa je 26 ročná anglická speváčka, skladateľka a modelka s mezzosopránovým hlasom, známa svojím diskopopovým zvukom. Keď mala 14 rokov, začala svoju hudobnú kariéru pridávaním cover verzii piesní na YouTube. V roku 2015 podpísala zmluvu s Warner Music Group a následne vydala svoj prvý singel.

DUA LIPA Čítajte viac Hudobný festival LOVESTREAM pokračoval druhým dňom. Najočakávanejšou hviezdou bola Dua Lipa

V roku 2019 získala cenu Grammy pre najlepšieho nováčika a pieseň „Electricity“ v spolupráci so Silk City získala cenu Grammy za najlepšiu tanečnú nahrávku.

Druhý štúdiový album Future Nostalgia (2020) získal ohlas u kritikov a bol nominovaný v šiestich kategóriách cien Grammy, vrátane albumu roka, nahrávky roka a piesne roka. Stal sa jej prvým britským albumom číslo jeden so štyrmi top 10 singlami, vrátane „Physical“ a „Break My Heart“. Skladba „Don't Start Now“ vyvrcholila na druhom mieste vo Veľkej Británii a v USA na štvrtom mieste Hot 100-year-ender chart. Singel „Levitating“ sa umiestnil v prvej päťke v USA a Veľkej Británii.

Dua Lipa sa narodila v Londýne v Anglicku ako najstaršie dieťa kosovských Albáncov Anesy (rod. Rexha) a Dukagjina Lipu z Prištiny v Juhoslávii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Dua Lipa #Lovestream